5 причини брадата ви да не достига желаната дължина

5 причини брадата ви да не достига желаната дължина

Достигането на дължината и формата на брадата, която искате, е труден и често отнемащ доста време процес. Но когато търпението у вас започва да се изчерпва и колебанията дали всички усилия ще се увенчаят с успех нахлуват в главата ви, е нормално да се запитате дали всичко е наред или просто не сте дарени с гъсто лицево окосмяванe

Какви могат да бъдат причините за незадоволителния външен вид на брадата ви? Вижте по-долу.

Естествен цикъл на растеж

Първата причина може да се крие в естествения цикъл на растеж на косъма и това, че брадата е достигнала края му. Обикновено той трае от 2 до 7 години, което означава, че косъмът расте до определена дължина, влиза във фаза на покой и накрая става латентен. След това всичко започва отначало. Ако това е причината - не се притеснявайте, проблемът трябва да се реши до няколко месеца.

Хранителен режим

Начинът на хранене също може да бъде фактор. Много вещества са нужни на организма, за да бъдат косата и брадата ви здрави и с добър растеж - цинк, колаген, витамини A, K2, E и пр. Ако не успявате да си ги набавите чрез храна, можете да помислите за прием на хранителни добавки.

Агресивно третиране

Честото разресване и агресивното оформяне на брадата могат също да предизвикат оредяване. Дърпането на косъма от фоликула обезателно го отслабва, дори може директно да го извади. Това се отнася и за подстригването - некачествените уреди обикновено дърпат и скубят косъмчетата, затова от първостепенно значение е добрият избор измежду всички машинки за подстригване на пазара. Както може би се досещате, навикът за игра с брадата и мустаците също води до този резултат.

Стрес

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.