Следва

На известните парфюмите: как да ухаем като любимците си

8 неща, които трябва да знаете, преди да си напомпате устните

Ако сте новобранец в разкрасяването, това е задължително четиво.

Face преди 2 години

Какво трябва да знаете за филъра за устни

Новобранки в оформянето на устни, обмисляте да се боцнете за пръв път? Не сте сами. Според статистическия доклад на Американското дружество на пластичните хирурзи за 2020 г., през миналата година в САЩ са извършени 13,2 милиона козметични, минимално инвазивни процедури, като 3,4 милиона от тях са с филъри за меки тъкани.


Целуни ме: 12 червила, с които задължително удостояваме устните си


Ако все пак решите да "легнете под иглата" за по-сочни устни, важно е да намерите лекар, на когото имате доверие. консултацията преди същинската процедура ще ви помогне да определите какъв вид филър е най-подходящ за постигане на желаните от вас резултати. Д-р Стивън Т. Грийнбърг, козметичен хирург със седалище в Ню Йорк, препоръчва да се избере опитен, сертифициран дерматолог или пластичен хирург, запознат с анатомията на лицето и мускулната структура.

„Препоръката от уста на уста от някой, който вече има мечтаните устни, е страхотна", добавя д-р Джошуа Зейхнер, директор на Козметичните и клинични изследвания в дерматологията на болница Mount Sinai в Ню Йорк. "Можете също да се обърнете към по-добрите лайфстайл медии, за да намерите лекар с опит. Погледнете уебсайтовете на лекарите и страниците им в социалните медии за снимки преди и след."

А ние пък се обръщаме към трима водещи лекари, които напълно безплатно ни предоставят цялата информация, която трябва да знаем преди процедурата.


Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел


1. Какво точно представляват инжекциите за устни?

Нека започнем с това какво филърите не са: постоянни. В зависимост от вида, който вашият лекар използва, те обикновено ще траят от 6 до 18 месеца. Настоящите, одобрени от FDA филъри, които лекарите използват, са направени от хиалуронова киселина, която се намира естествено в тялото и временно придава обем и форма.

2. Какъв тип филър да предпочета?

Има няколко различни вида филъри. Въпреки че всички те са сходни във формулата си, всеки се различава по дълготрайност, гъвкавост и колко стегнати и плътни ще направи устните ви. "В зависимост от конкретния проблем с устните, вашият дерматолог или пластичен хирург ще избере конкретен филър, който е най-подходящ за вас. Някои са по-добри за структурата на устните, докато други придават повече обем, а трети придават лека изпъкналост или могат да изгладят фините линии около устата."

Ето кратък преглед на четири популярни опции:

1. Restylane: Най-доброто за общ обем и структура около ръба на устната.

2. Restylane Silk: Най-доброто за мек завършек. Одобрен да се прилага с помощта на канюла (игла с фин връх за по-малко натъртвания).

3. Juvaderm Ultra: Най -доброто за кадифен финиш. Това е чудесен вариант за увеличаване на обема на устните, защото привлича много вода и хидратира на макс.

4. Волбела: Най-доброто за фин релеф. Тази наскоро одобрена формула е полезна за малки подобрения и за фините линии около устата. Друго предимство на този филър е, че може да издържи по-дълго от останалите. 

3. Кой може да си направи устни?

Ако не сте доволни от природния размер на устните си, добрата новина е, че почти всеки може да се боцне в тази зона. Въпреки това, д -р Грийнбърг препоръчва да се избягват инжекциите на устните, ако сте бременна, кърмите или имате активен херпес. „Ако имате някакви заболявания на устните, включително хронични афтозни язви, автоимунни състояния като Болестта на Бехчет или Болестта на Крон, препоръчвам да стоите настрана и от инжекциите", добавя лекарят. 

4. Колко филър трябва да сложите?

Количеството филър, който вашият лекар използва, варира драстично в зависимост от размера на естествените ви устни и желания краен резултат. Д-р Ава Шамбан, дерматолог от Бевърли Хилс и основател на SKIN FIVE, казва, че препоръчва на пациентите да донесат своя снимка, когато са по-млади, за да види истинския обем на устните им. За по-младите пациенти тя използва височината и размера на очите, за да помогне в преценката си.

5. Колко струват инжекциите за устни?

Инжекциите за устни не са евтини. Въпреки че цената ще варира в зависимост от това къде живеете и колко филър използва вашият лекар, по наши наблюдения, цената на еднократна процедура варира между 400 и 600 лева. апазон. „Ако ви поискат по-малко, поемате риск с необучен ликар", казват експертите от бранша. 

6. Боли ли инжектирането в устните?

Накратко: да. Лекарите обикновено подготвят устните с обезболяващ крем, за да минимизират болката по време на процедурата, но също така могат да се използват лед или охлаждащи спрейове на базата на лидокаин.

7. Колко е времето за престой в клиниката и последващият дидкомфорт?

Очаквайте да почувствате подуване и синини през първите 24 до 48 часа след процедурата. Тези странични ефекти могат да продължат от два до пет дни след инжектиране. За да се сведе до минимум рискът от подуване и натъртване, лекарите препоръчват поставянето на лед върху зоната веднага след инжектирането на филъра. Ако развиете сериозно подуване, вашият лекар може да ви предпише перорални лекарства за намаляване на възпалението.

8. Какво правим, ако не харесваме филъра за устни?

Въпреки че предварително дискутирате с лекаря желания вид, е напълно възможно на финала устните ви да не ви харесат. Филърът може да се разгради с ензим, но е желателно да се изчака 48 часа, преди да се вземат някакви прибързани решения. „Ако има асиметрия, бучка или ако размерът или формата не ви подхождат, продуктът може да бъде разграден с ензим в клиниката", обяснява експертът. "Тъй като устните се движат много, а и кожата там е тънка, често се появяват бучки. За щастие това е лесно решим проблем."

More Face