Следва

Пролет с Versace

Вторият ден от седмицата на модата в Ню Йорк се оказа светлият лъч на грандиозната фиеста

Като се има предвид......

All fashion преди 14 години

Като се има предвид, че до края на модната седмица в може би най-интересния в модно отношение град, Ню Йорк, има още 5 дни, честно казано, не можем да си представим колко още по-сиво може да стане сивото и колко още може да се вдълбочи черното.

И във втория ден на събитието /в петък - б.ред./ можеха да си видят колкото ви сърце иска тъмни цветове, мрачни или най-мекото - "убити" тонове, сплъстени коси и страховит грим на моделите, и доста еднообразие.

Факт е, че се показват есенно-зимни колекции, но чак толкова мрачна не можем да си представим следващата зима.

Все пак, има враме до 2012 -та.

В общи линии, от показаните 14 колекции, тези, които заслужават споменаване са:

rag&boneЕдин от най-светлите лъчове на подиума снощи. Плетива с много фантазия, прелестни съчетания от сиво, синьо, червено и черно, часто от тях на каре, плетени чанти и плетени ръкавици, плетени портмонета, дори, запасани на кръста, и много ала шотландска фантазия, сведена до плисирани и плохирани поли от плътна вълна над голи колена. Хубаво, да.

Jason Wu
Категоричният номер 1 от снощи. Младият американец показа пълнокръвна колекция, от ежедневното към вечерното, издържана в толкова класическите рамки на непреходния стил.

Брилянтни кройки, великолепни цветови съчетания, дрехи, които с еднакъв успех се носят навсякъде, без да са претенциозни, но в които личи високият клас.

Великолепна, брилянтна работа. Нещо като Марни, нещо като Прада, нещо като Джейсън Ву.

Preen
Харесваме ги заради една единствена дума - женственост. Показана и тук, тя е запазената марка на фирмата.Очарователните Doo.Ri, които ние отдавна харесваме, в Ню Йорк заложиха на мъжки, премерени откъм строгост силуети, тъмни цветове и твърде съсредоточени изражения по лицата на моделите, вероятно заради собственото си настроение.Братята близнаци от Costello Tagliapietra не сгрешиха, показвайки много драперии, много нежни ръкавни извивки, много изящни деколтета и въобще една естетска, женствена колекция, която се хареса с право.И последно, макар, че се яви първа, Charlotte Ronson, заслужи адмирации заради бедуинското внушение на моделите. Чудесно хрумване с обемните тюрбани, контрапункт на шапките, но много женствен. 

За съботно-неделната модна фиеста ще ти разкажем малко по-късно.
 

More All fashion

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 13 часа

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".  

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

All fashion преди 3 дни

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.