Следва

Ваканцията на известните: Ким Кардашян и Пийт Дейвидсън на Бахамите

Тропикът на Козирога: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Козирог, знак по знак

Ето как прагматичният земен знак си съвпада с всеки от 12-те знака на зодиака 

Astro преди 2 години

Всеки ден, скролвайки в социалните мрежи, задължително попадаме на цяла камара астро миймове и постове, много от които са свързани с налагане на стериотипи за определен зодиакален знак. Например, според Фейсбук-астролозите "Стрелците са неуморни купонджии, Скорпионите са зловещи и гадни и най-добре е въобще да нямаме нито едни Близнаци в живота си." Да, ама не. Никога няма да спрем да повтаряме, че всеки знак има своите силни и слаби страни. Кардиналният земен знак Козирог, управляван от строгия Сатурн, е неуморният работяга на зодиака. С безотказен стремеж и разумен поглед върху живота, родените между 22 декември и 19 януари  (или тези, които имат знака в други ключови домоне в рождената си карта) проявяват решителност, лоялност, традиционализъм и фокус върху постиженията.



Тези характеристики отразяват теми, попадащи в обхвата на Десетия дом в астрологията, дома на кариерата и обществения имидж, който Козирогът управлява. Десетият дом обхваща не само кариерни цели и напредък, но и социална репутация, авторитетни фигури, добро положение, отговорност и цялостен успех. Ако вие сте също толкова трудолюбиви, практични, надеждни, организирани и стабилни, най-вероятно ще си match-нете добре с човек зодия Козирог. Трябва също да отбележим, че слънчевият знак, зодията, е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом управлява Козирога и дали имате някакви планетарни разположения, които свързват с кардиналния земен знак.

via GIPHY


Ето как се съвместява Козирога в любовен план с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост между Козирог и Овен - горе-долу...

Козирогът е в квадратура със също кардиналния, но огнен знак Овен, управляван от напористия Марс, което може да създаде напрегната, но и вълнуваща връзка. И двамата са първенци, които обичат да поемат инициативата в предизвикателни и комплицирани проекти и ситуации; това е двойката синоним на мощността, която няма да проблеми да премести планини, когато е с партньора си. Но в природата на Овена е да поема всяко предизвикателство бързо и яростно, докато Козирогът би предпочел след сериозно обмисляне да предприеме камо една практична стъпка в избрания от него момент. Ако тези двамата успеят да синхронизират темпото си, ще бъдат неудържими заедно.

Съвместимост между Козирог и Телец - идеално съвпадение

Козирогът е в тригон или четири знака пред фиксирания земен знак Телец, управляван от сладострастната Венера, владетелката на любовта, което означава, че двамата ще имат естествена, хармонична връзка. И двамата предпочитат да отделят време, за да постигнат целите си и са толкова земни, колкото не можем и да си представим. Те ще прекарват свободното си време в градинарство или ще работят усърдно за финансовите си цели. Телецът може да бъде малко мързелив за вкуса на Козирога, докато той от своя страна може да се стори малко по-строг от необходимото за Телеца, но като цяло те се разбират един друг по земен, чувствен, несравним начин.

Съвместимост между Козирог и Близнаци - почти невъзможно

Козирогът е в куинкункс или пет знака пред Близнаци, което означава, че тези двамата всъщност нямат много общо помежду си. Козирогът се подчинява и уважава граници и йерархични структури, работи бавно и стабилно се катери нагоре към върха, който са решили, че ще им донесе признанието, което заслужават. За сравнение, Близнаците, променливият въздушен знак, управляван от бурния Меркурий, иска да опита, да види и направи всички свои прищявки и понятието “конкретен план” им звучи като дрямка. Но те могат да накарат връзката си да работи, ако са в състояние да “прегърнат” гледната точка на другия и взаимно да опознаят вътрешните си светове.

Съвместимост между Козирог и Рак - проблемна двойка

Козирогът е в опозиция или на шест знака от кардиналния воден знак Рак. Тези два знака могат или да се балансират взаимно или да се карат и мразят като невидели. Хладният, сериозен прагматизъм на Козирозите е в унисон с крайната им цел: да се изкачат на проклетата планина и да постигнат най-големите си стремежи стъпка по стъпка. Управляван от емоционалната Луна, Ракът, от друга страна, е склонен да позволява на емоциите да подхранват неговите стремежи и действията. Но и двамата са заинтересовани от това да положат усилия за създаване на трайно, сигурно партньорство, така че ако са еднакво мотивирани, те ще намерят общ език.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Лъв - кой е по-по-най? 

Козирогът е в куинкункс, или пет знака след фиксирания огнен знак Лъв, което създава неудобна, несигурна връзка. И той, и Лъвът обичат да ръководят парада, но всеки от тях има малко по-различни мотиви за това. И двамата се стремят да бъдат уважавани и признати, но консервативният Козирог иска това по по-прагматични причини, а ефектният Лъв жадува за аплодисменти, които са балсам за сърцето и душата му. От своя страна техните взаимно изключващи се вродени нужди и приоритети може да ги изправят един срещу друг, но пък има много неща, на които тези двамата могат да се научат един от друг.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Дева - много възможно, но скучно

Козирогът е в тригон или четири знака след променливия земен знак Дева, което създава естествена, земна и благодатна връзка. И двамата земни знака са родени да се грижат за себе си и за другите - докато Козирогът се стреми към публично признато уважение и постижения, Девата - управлявана от любопитния Меркурий - с удоволствие се справя с досадните ежедневни подробности. Те са еднакво прагматични, трудолюбиви и живеещи в реалността, което означава, че заедно могат да изградят нещо трайно и удовлетворяващо.


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Везни - проблемна двойка

Козирогът е в квадратура или три знака след кардиналния въздушен знак Везни, което създава потенциално напрегната връзка. И двамата са естествени лидери, така че определено уважават способността на другия да мечтае с размах и да стартира мащабни планове. И двамата се радват да бъдат в светлината на прожекторите в резултат на упоритата си работа. Но Козирогът може да бъде по-традиционен, структуриран и ориентиран към контрол в сравнение с безгрижните Везни.


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Скорпион - идеално съвпадение

Козирогът е в секстил или два знака след фиксирания воден знак Скорпион, което създава приятелска и непринудена връзка. И двамата са решени да спечелят признание, да постигнат и да получат власт и влияние. Те имат всички предпоставки за да положат упорита работа и да бъдат доста ефективна двойка. Единственият проблем е, че Козирогът иска да изглежда хладнокръвен, обран и контролиращ, докато пламенните чувства на Скорпиона, повлияни от Марс, могат да бъдат всеобхватни, така че може да се наложи всеки от тях да се посниши малко, за да завибрират емоционално на една и съща вълна.


Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Стрелец - супер връзка, но с много усилия

Козирогът в полусекстил или един знак преди променливия огнен знак Стрелец, което може да направи общия им път леко неравен, дори скалист. Козирогът иска да изглежда хладен, обран и контролиращ, докато огненият, свободолюбив Стрелец няма проблем да прави бъркотии навсякъде, където отиде. От друга страна, Козирогът може да бъде бизнес мениджърът, от който Стрелецът никога не е подозирал, че се нуждае, а Стрелецът да помага на Козирога да се свърже с неговия вътрешен авантюрист и да осъзнае, че да прегърнеш живота и да бъдеш в настоящето е също толкова готино, колкото да работиш усилено и да се стремиш към бъдещето.


SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак


Съвместимост между Козирог и Козирог - страхотно! 

Тук става дума за много силна двойка. Двамата Козирога ще бъдат на постоянна мисия не само да реализират себе си, но и да се изтласкат към върха още повече. Еднакво традиционни, консервативни и елегантни, те ще правят голямо впечатление, ако излязат в обществото като двойка. Единственият проблем тук е, че и двамата са решени да работят до откат и може да им е трудно да намерят време за интимност, но тъй като са склонни да се справят с всяко предизвикателство, и двамата ще бъдат готови да работят за взаимоотношенията си, както те си знаят - стъпка по стъпка.

Съвместимост между Козирог и Водолей - различен, но хубав дует

Водолеят, единадесетият и фиксиран въздушен знак, е в полусекстил или един знак след Козирога, което създава малко неудобство. Водоносецът дава приоритет на човечеството, общността и на това, което е най-доброто за всички заедно, докато Козирогът е малко по-фокусиран върху поемането на предизвикателствата, които вижда по собствения си път, и се придържа към изпитания, традиционен подход, докато Водолеят е изцяло за движението и новите, нетрадиционни, свободолюбиви посоки. Ако Козирогът позволи на Водолея да му покаже красотата на свободата, а Водолеят е отворен да научи повече за нормите и правилата, те всъщност могат да бъдат динамичен дует.

Съвместимост между Козирог и Риби - неочаквано добра идеа

Рибите, дванадесетият и променливив воден знак на зодиака, са в секстил, или два знака след Козирога, което обикновено създава хармонична, приятелска връзка. И двата знака се ангажират, показни са и харесват хората да се грижат за тях по традиционен, сърдечен начин. Макар че Рибата е мечтател, който предпочита бягството пред реалността, а Козирогът се стреми да предприема бавни, стабилни, прагматични стъпки, за да достигне своята цел, тези двамата могат да научат много един от друг. Рибите да помогнат на Козирога да усъвършенства артистичния си дух, а Козирогът да дава на Рибите инструментите да превърнат фантазиите си в реалност.
 

More Astro