Следва

Тъмните тайни на нелегалната пластична хирургия и романтичните измами

Сериалът за Анди Уорхол идва в Netflix

Netflix ще представи нов документален сериал за култовия художник Анди Уорхол. Дневниците на Анди Уорхол (The Andy Warhol Diaries) са създадени от Райън Мърфи.

 

Movies & TV преди 2 години

В новия си проект The Andy Warhol Diaries Netflix ще разкаже за живота на легендарния американски артист. През последните години платформата за стрийминг постигна сериозни успехи с документалистиката си. Достатъчно е да споменем например проектите Tiger King и  Hands Off the Cats!, които се превърнаха в истински хитове на Netflix. Новоиздаденият документален филм за Kanye West Jeen-Yuhs в последните дни се радва на небивало признание от критиката и публиката.

Сериалът "Дневниците на Анди Уорхол" е продуциран от създателя на American Horror Story и Холстън Райън Мърфи. За създаването на шоуто са използвани записи от дневниците на Анди Уорхол и редки кадри. Това ще бъде първият документален филм за художника след премиерата на Andy Warhol's People Factory през 2008 г. През 2020 г. беше потвърдена информацията, че Джаред Лето ще играе Уорхол в биографичен филм, но лентата все още не е пусната.

"Дневниците на Анди Уорхол" е поредица за живота на легендарния художник. Уорхол бързо става известен през 60-те години на миналия век със своя поп арт. Някои от най-популярните му произведения са картините „Кенчета за супа на Кембъл“ и „Мерилин Диптих“. Уорхол става известен и като режисьор с експерименталните си филми Empire и Chelsea Girls.

Освен публичните му изявления за това, че е гей, религиозните му вярвания и някои други аспекти на живота, самоличността на Уорхол остава до голяма степен мистерия за обществеността до смъртта му през 1987 г. След покушение върху живота му през 1968 г., приятелката на Уорхол Пат Хакет започва да води записки в дневника си, преписвайки дословно разговорите им. Въз основа на тях бяха публикувани мемоари, които формират основата на поредицата на Netflix. "Дневниците на Анди Уорхол" е един от няколкото проекта на Netflix за 2022 г. на продуцента Мърфи под мащабна петгодишна сделка с платформата, която включва предстоящото Monster: The Jeffrey Dahmer Story и няколко нови спин-офа на American Horror Story.

Премиерата на документалната поредица от дневниците на Анди Уорхол в Netflix е на 9 март. 

More Movies & TV