Следва

Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България

90 артисти се включват в дарителска изложба в помощ на пострадалите от войната в Украйна

„КУПИ изкуство за Украйна“ ще се проведе в периода 10-12 март, а средствата ще бъдат дарени в помощ на украински деца, които не могат да напуснат страната

Events преди 1 година

В отговор на войната и неоправданата агресия, The Smarts Group с безвъзмездната подкрепа на български визуални артисти организира мащабна дарителска изложба „КУПИ изкуство за Украйна“. Целта на инициативата е да отговори на агресията със силата, която творците имат - изкуството. „Войната е най-разрушителният продукт на човечеството, а изкуството е естествената й противоположност. Съзиданието, красотата и изяществото могат и трябва да бъдат в основата на живота. И да победят разрухата“, споделя Радослав Бимбалов, управляващ партньор, The Smarts Group.

В изложбата се включват над 90 творци, които даряват оригинални свои творби. Сред артистите, които подкрепят инициативата безвъзмездно, са Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Аменун Женева, Владимир Михайлов и група REWIND, Диляна Флорентин, Зоран Мише, Красимир Кръстев – RASSIM, Михаил Новаков, Тео Ушев, Фелия Барух и много други. Събраните средства от продажбите по време на изложбата ще бъдат дарени на фондация Partnership for Every Child Ukraine за осигуряване на хуманитарна и здравна помощ на деца, които към настоящия момент все още са на територията на Украйна и не могат да избягат от войната.

Изложбата „КУПИ изкуство за Украйна“ ще бъде отворена за посетители от 10 до 12 март (от 10.00 до 19.00 часа) в залата за изкуство и събития BLVD 138 (гр. София, бул. „Васил Левски“ 138). По време на събитието посетителите ще имат възможност да закупят избраните от тях творби на място.

След официалното приключване на изложбата част от произведения ще бъдат изложени онлайн с възможност за допълнителна продажба във фейсбук страницата на BLVD 138.

Официално откриване: 10 март 2022 г., четвъртък, 19:00 – 21:00ч.
Място: BLVD 138, бул. „Васил Левски“ 138

За допълнителна информация следете страницата на BLDV138 във Facebook тук.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 час

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.