Следва

Pink Floyd и Andriy Khlyvnyuk издадоха обща песен в подкрепа на Украйна

Плюс 24 за Рене Зелуегър - актрисата играе убийца в The Thing About Pam

Оценките за новата крими драма на NBC - The Thing About Pam са доста противоречиви, но, тъй като не сме я гледали все още, днес обръщаме внимание на трансформацията на главната актриса - Рене Зелуегър, която е наистина невероятна, както на много други холувидски звезди - вижте големите трансформации в името на киното тук. Иначе, историята е по напълно истински случай, състои се от 6 епизода, като премиерата на последния беше на 12 април. 

Movies & TV преди 2 години

Съвременните престъпници, които дълго време успяват да водят полицията и близките си за носа, се превръщат в новите топ-герои на сериалите в последните години. През февруари в Netflix излязоха наведнъж два проекта на тази тема - документалният филм за израелския мошеник Симон Левиев, който, уж влюбен, мами десетки европейски жени, ощетявайки ги с големи суми, "Измисляйки Анна", посветен на живота на руската емигрантка Анна Делви, която живее безплатно в най-добрите хотели и курорти в света, отново и отново печелейки чрез измамата на богати познати. 

Мартенската поредица „Нещото за Пам“ не е сага за изнудвач, а за убиец, на пръв поглед напълно сладък и невинен. През 2011 г. Бетси Фариа, която има рак, е убита, като съпругът й се оказва първият заподозрян: той е посочен от същата Пам Хъп, съседка на Бетси, която обявява, ,че съпругът на починалата жена има „агресивен“ характер. 

Нещастният съпруг е обвинен и хвърлен в затвора, делото е приключено, но по-нататъшни убийства и ред хора, които са изнудвани за пари, проправят пътя до Хъп: по-късно се оказва, че Пам е успяла да измоли от приятелката си да прехвърли застраховката си живот в нийна полза. Присъдата очаква американката 10 години - толкова дълго тя успява да живее нормален живот и да остане незабелязана от правоприлагащите органи.

Истинската Хъп, която така и не признава за престъпленията, в момента е в затвора - осъдена е доживот. Нейната история оживя през 2019 г., когато се появи подкаст на NBC. Неговият сюжет, както и разговорите с очевидци в бъдеще, са и в основата на сериала.

Сериалът, въпреки мрачния сюжет, е заснет по ироничен начин: както външният вид на Пам с разрошена коса, така и гласът на Рене, с който тя озвучава своята героиня, работят в полза на избрания подход. 

Основната разлика във външния вид на двете жени - реалнат героиня и актрисата, която я изиграва, е теглото. Зелуегър придоби световна слава, благодарение на ролята си на Бриджит Джоунс, за която натрупа доста килограми навремето. Този път, за да се превълпати в истински престъпник, тя не трупа реални килограми, а носи уплътняващи подложки, които й „добавят“ 24 килограма. 

Великолепна е и работата на гримьорите: 52-годишната актриса изглежда по-възрастна, отколкото на снимката от червения килим. Явно й се е наложило да пропусне няколко посещения при козметик и навярно да преоформи носа си със специални подложки. Платиненото каре също не е резултат от подстригване, а добре подбрана перука. Всеки снимачен ден подготовката за този външен вид отнема между 2 до 4 часа.

Самата Рене е невероятно щастлива с необичайната си героиня, в която толкова умело успява да се превъплъти. Зелуегър е фен на известния сериал True Detective и за нея е особено интересно да се снима в нещо подобно.

„Пам е човек, когото, изглежда, познават всички. В началото изглежда мила и услужлива, освен това се вписва идеално в обществото. И когато се оказва, че този човек всъщност не е това, за което се представя, това е шокиращо, кара те да погледнеш по нов начин на нещата, които смятаме за толкова обикновени и съвсем безобидни“, каза Зелуегър в интервю за списание People.

More Movies & TV