Следва

Най-лошо облечените на Met Gala 2022, защото да се греши е човешко, но не и когато всички те гледат

Met Gala 2022 Best Dressed - Ирина Шейк, Глен Клоуз, Алекса Чънг и другите

"Има ли мисъл, има ли чувство, само тогава става изкуство!" Така пееше Тодор Колев, а на снощната Met Gala 2022, в графата Най-добре облечени, тезата му се доказва прекрасно! 

Celebrities преди 1 година

През 2022 г. модната нощ на нощите се завърна в цялата си позлатена, бляскава слава. Обратно към своята традиционна дата - първият понеделник на май - Met Gala приветства в залите на Метрополитън музея на изкуствата в Ню Йорк едни от най-известните съвременни дизайнери, актьори, художници и влиятелни арт и модни лица. Някои направиха своя дебют, други са старите, но златни постоянни посетители. Но, всички гости на златната и бляскава  (каквато бе темата на тазгодишния бал) снощна Гала бяха в центъра на света, макар и само за минути (четете още: We Love: водещата на Met Gala, Блейк Лайвли, и ослепителната й рокля със зодиака).


Кая Гербер

„Позлатен блясък“ беше темата на вечерта. Благодарна и щедра, тя получи десетки качествени интерпретации - от напълно буквални до малко или повече пречупени през собствената призма на всеки гост. Кара Делевин например избра първия вид, като пристигна с червено яке, което след това съблече и наметна на раменете си, за да разкрие нищо, освен боядисания си в златисто торс. Позлата отвсякъде, по много, буквално. Cardi B също се реши на злато от горе до долу, с рокля на Atelier Versace, покрита с тюл и седем вида златни верижки, някои от които акцентирани с подписа на Versace медальони на главата на Медуза.


Кара Делевин


Met Gala след 6 дни: най-добрите 130 визии някога, за загрявка


Историята също изигра ключова роля в събитията от вечерта. Ким Кардашян се представи като Мерилин Монро, като пристигна в оригиналната рокля, която Монро носи, когато изпява сластното „Честит рожден ден, г-н президент“ на Кенеди през 1962-ра. TikTok е пълен с отгласи от знаковия момент, но, да го видиш на живо, действително отбелязва момент в историята на модата. Междувременно Блейк Лайвли, един от съпредседателите на събитието, носеше рокля, която говори за историята на самия Ню Йорк. Променящата цвета си рокля е ода на архитектурата и силуета на града, дори имитирайки начина, по който сградите развиват патина, като се трансформира от медно червеникаво в мъглив аквамарин чрез играта на светлините и движенията на тялото. 

Ето и част от най-добре облечените от червения килим на Met Gala 2022 в Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк. Не пропускайте нито един ефектен избор - скролването си струва, това е  най-важното модно събитие в света, именно по него сверяваме часовниците си! 

Ким Кардашян във винтидж Жан Луи от 1962 г

Пикантният слух, че Ким Кардашян ще ползва една от роклите на Мерилин Монро в Нощта на нощите се оказаха верни в крайна сметка, но да видим заканите й изпълнени все още се усеща като изненада. В роклята на Жан Луи, която пин-ъп иконата носи, за да изпее „Честит рожден ден“ на президента Кенеди през 1962 г. (само няколко месеца преди смъртта й), Ким направи идеалния комплимент от една безподобна американска попкултурна икона към друга. Жестоко! Четете още: Ким като Мерилин: какво знаем за "голата рокля" от снощи.

Джема Чан в Louis Vuitton

Джема Чан е тук, за да ни покаже, че можем да пренесем цялата драма, подходяща за Met Gala, в рокля, която не е дълга до пода. Това творение на Louis Vuitton отговаря на всички зададени критерии: пищност, ефектност, преувеличени пропорции и (вероятно) подвижна наметка, за да бъде готова за парти, миг след червения килим. 

Пролетно-лятната колекция на Nicolas Ghesquiere за Louis Vuitton е толкова естествено подходяща за темата „Gilded Glamour“, че е прекрасно, че Джема Чан е жената, която демонстрира нейния потенциал. Целият й тоалет и стил са пикантен, модерен прочит на концепцията, заимствана по същество от 1870-те години - трудно е да пропуснем корсета - но е едновременно свеж, с кожената пелерина и детайлите, подобни на рибена люспа, по подгъва. 

Джиджи Хадид

Джиджи Хадид във Версаче е като жената- котка на разходка в хладна нощ. Латекс, пух, корсет! Много Versace, много Met и естествено продължение на нейния тоалет от миналата Met Gala. Джиджи изглежда невероятно, някак прелъстяващо уютна и напълно уверена. Много смела поява, която й отива. 

Джанел Монае в Ралф Лорън

Жанел Монае в Ралф Лорън е ходещо съвършенство. Позлатена, искряща, с качулка, едноцветна, перфектно премерена елегантност. 

Глен Клоуз във Валентино

Всички знаехме, че снощи ще видим повече от една от характерните ярко розови визии от последната колекция на Valentino на Met Gala, но май няма друг в света на звездите, който би могъл да направи това по-ефектно от Глен Клоуз. Лекотата, която излъчва, радостта в погледа, щастието от цвета и свободата на кройката, чиито автор Пиерпаоло Пичоли вероятно си е представял да звучат и изглеждат точно така, са хипнотизиращи. 

Лили Олдридж в Khaite

Кейт Холщайн е чудесен пример за модерен американски дизайнер, който прави страхотни американски дрехи и е супер сръчна по отношение на вечерния блясък. Пример: 170 000 кристала върху роклята на Олдридж някак си не изглеждат твърде много, дори с кристална забрадка и двоен шлейф, изливащ се отзад.

Кая Гербер в Александър Маккуин

Вдъхновената от Бианка Джагър поява на модела Кая Гаербер в тоалет, проектиран от Оскар де ла Рента на Met Gala през 2021-ва е трудно да се конкурира дори за самата Гербер, но супермоделът направо се надскочи с визията си за 2022.: сребърната рокля на Alexander McQueen напомня на кристален полилей и е съвършено съчетана с дългите, вълнообразни къдрици на Кая, които сякаш са вдъхновени от лейди Годайва. 

Прекрасната интерпретация на екипа стилисти и на самата мис Гербер е свеж и бляскав поглед върху темата за позлатената епоха. Аксесоарите за коса, инкрустирани с бижута, и мънистата на роклята кимат към разкоша на тенденцията, но прорезите я поддържат секси и забавна. Изглежда като рокля, в която би било прекрасно да танцувате, което е обратното на правилата на стеснителното общество, в което дамите обезателно се чувстват задушени в корсетите си. Великолепната грива с къдриците е абсолютен връх! 

Палома Елсесер

Моделът Палома Елсесер също е зашеметяваща на тазгодишната Met Gala, като изпипва прецизно всеки детайл от тоалета си - от перфектния боб до прозрачната, струяща ефирно в долната си част рокля и корсета в центъра, разбира се, Elsesser е бяла мечта. Аксесоарите са на мястото си - малка дамска чанта, диамантена гривна и контрапунктът - очарователен перлен чоукър от гърлото до ключицата - всичко това се обединява, за да оформи един от най-готините тоалети на вечерта.

Кери Мълиган в Скиапарели

Без да е най-амбициозният тоалет на вечерта, роклята със златни детайли на модна къща Schiaparelli, украсена с пайети и кристали, която носи очарователната Кери е наистина стилов връх. За направата й са били необходими повече от 4000 часа ръчен труд, специално насочени към бродериите. Видяхме много метални елементи на тазгодишния червен килим, но малко от тях са едновременно сложни и шикозни в своята простота като тези. Леко небрежната коса и минималния грим, фокусиран върху тъмно бургундските устни, позволяват на роклята (буквално!) да блести. 

Хейли Бийбър в Сен Лоран

Хейли Бийбър и Сен Лоран са двойка, създадена свише. Всеки път, когато моделът се появи в някой от дизайните на френската Maison, мигновено попадаме в плен на невероятната елегантност, която струи от дрехата и жената в нея. Този път Бийбър облече визия, която Джери Хол носи на ревюто висша мода на марката за пролетта и лятото през 2002 г.. Налице е перфектно справяне, не вярваме да възразите. 

Мишел Йео в Прабал Гурунг

Цветът! Кройката! Начинът, по който прегръща фигурата! Бижутата! Великолепната интерпретация на "Позлатената епоха" е на Мишел Йео, която изглежда сияеща и величествена в тази класически шикозна рокля, допълнена с точното количество декадентски позлатени глазури. Не се сещаме за някой, който да е носил по-добре сложния за червен килим зелен цвят. 

Ема Чембърлейн в Louis Vuitton

Ема Чембърлейн чупи нормите и прави впечатление именно с това - смелост, непринуденост, елегантност. Тя е най-новият посланик на Cartier и изглежда повече от уместно, потънала в умопомрачителни бижута. Изрусеният рус боб се връзва перфектно с нейния персонализиран Louis Vuitton тоалет в два оттенъка на млечно-масленото. Ема Чембърлейн и Louis Vuitton са сбъдната мечта, невероятно младежка с оголения корем, но напълно в темата с прескъпите аксесоари, кимването към блясъка на една отминала епоха чрез пухкавите ръкави и високото деколте. Черешката на тортата, ако говорим за фантазия, смелост и авторска интерпретация от най-съвременен вид. 

Ема Стоун в Louis Vuitton

Няма да останете безразлични към тази ефирна вибрация ала "Лебедово езеро". Архивната, пухкава в долната си част рокля на Louis Vuitton стои съвършено на Ема Стоун, а допълването й с по-тежки, по-груби обувки с квадратен връх е висше стилистично майсторство. 

Карди Б във Версаче

Карди е за тези от нас, които сме фенове на строгото ангажиране с поставената предварително тема на вечерта. Тук  виждаме буквален прочит на The Gilded Glamour, нахален, ослепяващ чак, но смел, екстравагантен и мега артистичен. 

Фийби Бриджърс в Джонатан Симхай

Фийби Бриджърс е с цялостна визия, излъчваща енергията на голяма диско топка. Автор на тоалета е Джонатан Симхай, а тъмните устни и нокти са личният принос на музикантката - светлия бляскав тоалет изглежда идеално финализиран чрез бюти-прийома на звездата. Фийби носи гламур също толкова грациозно, колкото и пънк-дрехи. Изглежда като бутилка първокласно Просеко, много ни харесва.

Дейзи Едгар-Джоунс в Оскар де ла Рента

Минавайки през последната фаза на позлатената епоха, можем да поздравим Дейзи Едгар-Джоунс в тази хипнотично измислена и ушита дреха на Оскар де ла Рента. Ресните, капещи кристали, стигат някъде до глезена, а ние установяваме, че точно там трябва да финишират, защото по-надолу щеше да е безмислено. Диамантената гривна на китката, кристалните сандали и почти невероятната липса на грим, поне върху устните, правят разкошен реверанс към следвоенния просперитет, подхранван от блясъка на 20-те години на миналия век. Забелязваме чистия паралел между нейното първо име и избраната от нея муза, г-жа Бюканън. Предполагаме и вие. Защото така живее в умовете ни "Великият Гетсби". 

Себастиан Стан във Валентино

Твърде вероятно е Томи Лий да не одобри розовата като фламинго идея на изигралия го в "Пам и Томи" актьор, но, както казахме, Valentino от глава до пети беше нещо твърде очаквано, а и доста употребено на снощния тържествен ангажимент на звездите. Тук харесваме маратонките с цвят на дъвка, като ще е златно, пардон, розово, нека е розово докрай! 

Ирина Шейк в Burberry

На пръв поглед коженият ансамбъл Burberry на Ирина Шейк се откроява от останалите интерпретации на темата „позлатен блясък“, но елементите все пак са налице - от корсета под коженото байкерско яке до кожените мотоциклетни ръкавици. Безупречното шиене е черешката на тортата тук. 

Алекса Чънг в Кристиан Сириано

Визията на it-мацката и дизайнер може и да не беше най-приключенската на червения килим във вчерашната късна понеделнишка вечер, но, когато шивачът е толкова добър, е невъзможно да остане незабелязана. Тази пищна златна коприна, в класическия корсетен стил с нежно драпиране, съчетана със забавна чантичка като жълта роза и розови токчета са победителят, според нас, в категорията pure elegance.  

More Celebrities