Следва

Перфектният летен гардероб: 12 лайфхака от Жаклин Кенеди

И, най-непоносимата зодия е...

Глас народен, глас Божи - резултатите от анкетата ни Коя зодия не понасяте? са ясни. Овни, съжаляваме.

Astro преди 1 година

Всяка година, приблизително между 19 март и 19 април, Слънцето преминава през първия знак на зодиака, Овена. Да, първият - лидерът, амбициозният, силният, властващият, нетърпеливият, незрелият - очевидно най-мразеният знак, по последни проучвания... Не сме сигурни, че тук действа максимата, в която всички мразят първенците, не, наистина има стотици причини Овните да са непоносими, но и дават също толкова поводи да ги обичаме. В знак на съпричастност и компенсация към тях (а и като гид за вас, които не ги търпите, но искате да научите повече) посвещаваме целия този материал на Характера с главно Х в зодиака - защо е такъв, какъвто е, и какво му е толкова лошото, надолу >>>

Отново към началото - пролетни почиствания, намаления, лятно часово време, цъфтяща природа - това носи сезонът на Овена. Той винаги е свързан с движение напред - колкото по-бързо, толкова по-добре. Това е абсолютно съчетано с енергията на най-мразения знак, тъй говорим за зодия с определена репутация - всички знаем, че Овенът действа, поема инициативата и прокарва пътеки. Динамичният знак се управлява от Марс, планетата на действието, секса, силата, войнствеността и смелостта. Само няколко известни имена, родени под този знак са: Америка Ферера, Рийз Уидърспун, Лейди Гага, Ема Уотсън, Глория Стайнъм, Сара Джесика Паркър, Марая Кери - всички сякаш "планетарно" подготвени да се борят за това, в което вярват - и да бъдат на върха .

Личностни черти на Овен

Одухотвореното "бебе“ на зодиака

Всеки, роден между 19 март и 19 април (но неокончателно, защото Слънцето се движи между знаците в различни дни всяка година) е Овен. Също така, имайте предвид, че макар да сме склонни да се отнасяме към себе си като към своя слънчев знак, това е само един детайл от наталната карта, която по същество е уникална снимка на небето от момента, в който сме родени, но това е детайл, който помага да оцветим основното чувство за себе си, идентичността си, личният стил, самочувствието и увереносттта. Типичните черти на Слънцето в Овен включват енергично, импулсивно, любопитно, директно и понякога невинно детско поведение. Ако това звучи като описание на малко дете, това е, защото Овенът, управляван от Първия дом, се счита за „бебето“ на зодиака. И в тази връзка - дали са ревливи, импулсивни, ревниви, болни за грижа и внимание, често неразумни и тотално ирационални? Да. 

Природен боец

Благодарение на Марс, Овните са вродено атлетични и подготвени да влязат в битка - независимо дали това е за постигане на социална справедливост, за да подобрят своето най-добро време на маратон, или да "спечелят“ в спор за кое Netflix шоу е най-достойно за one night binge watch. Те са човекът, който най-вероятно ще повдигне спорна тема на парти в опит да предизвика дебат. В крайна сметка, Овните виждат спора като чисто развлечение - добре де, стига в крайна сметка да са обявени за победител.

Кардиналният огнен знак

На всеки знак се приписва качество (кардинално, променливо или фиксирано), което обяснява основната енергия на знака. Във всеки елемент (огън, земя, въздух, вода) има кардинален, променлив и фиксиран знак. Овенът е кардиналният от огнената група, което го прави визионер с несравнима амбиция. Генерирането на смели и брилянтни идеи идва естествено, но те може да се затруднят с последването им.

Най-добрите черти на Овена

Динамизмът, импулсивността и апетитът за победа на Овена го правят вълнуващ, забавен, смел и безстрашем. Те могат да са вашият адвокат, да са рок звезда, съотборник, политик, в когото се кълнете, и най-добър приятел, който ще се бори за вас отново и отново.

Най-лошите черти на Овена

Тъй като те са нахални и почти живеят за следващата си голяма битка, скоростта на изразяване, екстремизмът, бойният стил на Овена и отношението "първо аз“, което понякога стига до "аз съм бог" го правят ненадежен, несигурен и незрял. Ако ги питате, ще кажат, че са били в онзи ресторант, за който сте сигурни, че дори не е отворил, или ще превърнат разговорите в пълен конфликт - само за забавление! Вълнуващо? Може би. Утежняващо всичко? Да, много.

Овните в любовта и секса

В любовта

Ако се харесате и си паснете с Овен (но това трябва да стане в рамките на не повече от пет минути, иначе му доскучава) и вашият потенциален партньор ви покани да излезете, има вероятност да заиграе някаква жизнена, спонтанна иска. Огненият знак се движи бързо във всички области на живота, включително и в любовта - бързо прави планове, бързо се привързва физически, бързо се влюбва и бързо разлюбва. Първият от зодиака обикновено се втурва във връзка, без да се тревожи твърде много за дългосрочните последици от съответствието и несъответствието. Идеалната нощ за Овена задължава активност - спорт или поне разходка, след това богата вечеря, хубав алкохол и секс. Ако от известно време се занимавате с Овен, предложете му заедно да ходите на бокс, екстремно катерене или всеки ден да тичате в парка. Ако не сте спортна натура, тегаво...

В секса

Ето тук не можем копче да им кажем... Характерната бързина на Овена определено се пренася в спалнята. Те са известни с това, че предпочитат да скочат направо в главното събитие и да се откажат от любовната игра, но това е по-скоро стереотип, отколкото факт. Тяхната органична импулсивност може също да породи импровизирани секс начинания или да включи неочаквани игрички между чаршафите. Като се има предвид, че Марс управлява физическата жизненост и тялото, Овенът винаги ще парадира със своя сексапил, опитвайки предизвикателни позиции и тествайки докрай своята издръжливост.

Съвместимост с други зодии 

Описали сме всичко, което може да бъде описано по въпроса тук: Детска игра: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Овен, знак по знак, но набързо:

Най-съвместими с Овена

Знаците, които споделят един и същи елемент, обикновено са си най-симпатични (например два водни знака, като Скорпион и Рак или два земни знака, като Телец и Дева), но в случай на един огнен знак с друг, наистина може да се стигне до една или друга крайност. Или ще почувствате, че приятелството ви поражда взаимна страст, креативност, игривост и вълнение, и/или може да сте склонни към горещи удари, драма и непрестанен конфликт. Огънят също традиционно е съвместим с въздуха, тъй като двата елемента споделят определени атрибути, като свободен дух, независим, бърз и социален. Въпреки това, Овенът вероятно ще се справи най-добре със свободолюбивия Стрелец, готовите за всичко Близнаци или обожаващия вниманието Лъв.

Най-несъвместими с Овена

Противоположностите определено могат да се привличат - и това често е случаят с Овен и Везни, но търсещият конфликт и спорт Овен е най-лошият кошмар на миролюбивите Везни, така че най-вероятно те са първите, гласували за него в анкетата ни... Овенът и сантименталният воден знак Рак "са квадратни" един на друг. Това важи и за Овен и прагматичния земен знак Козирог. Освен ако не споделят други хармонични аспекти в наталните си карти, Овенът просто няма да понася тези два знака, а те никак няма да страдат за което...

Други натални разположения в Овен

Както споменахме по-рано, Слънчевият знак е един от многото аспекти на наталната карта. Когато се раждаме, :уната и всички планети в нашата слънчева система са били в един от 12-те знака и в определена позиция - всичко това помага да се информираме за своята личност и за всички области от живота си. Ето какво означава, ако Овенът се появи в някоя от основните области на вашата рождена диаграма:

Луна в Овен

Луната, която прекарва около два до три дни във всеки знак, влияе на емоциите и интуицията. Ако е бил в Овен по време на вашето раждане, вие бързо ще гмуркате във взаимоотношенията и живеете за моментално удовлетворение, загубвате хладнокръвие бързо, но също толкова бързо възвръщате самообладание.

Меркурий в Овен

Меркурий, който прекарва около две до три седмици в знак, оформя стила на общуване. Ако е бил в Овен, когато сте се родили, вие не сте от хората, които влизат в малки разговори, дреболии и шикалкавене. Търсите информация чевръсто, не се страхувате да задавате въпроси и говорите много (много!) за себе си. Бързи и огнени сте в комуникацията, което често води до грешки (включително правописни) и тъпи неразбирателства.

Венера в Овен

Венера, която остава в знак за около три до пет седмици, влияе върху това как се държим във взаимоотношенията, как се включваме и как привличаме другите. Ако сте родени с планетата на любовта в Овен, вие сте забавни, прями и нетърпеливи, когато става въпрос за свързване с потенциален романтичен партньор. Във връзките ви атмосферата винаги е състезателна и ориентирана към действие, което играе голяма роля в любовната динамика. Бихте се вклюбили в човек, който обича да играе игри, за да почувствате, че сте изправени пред различни препятствия и в крайна сметка сте "спечелили“.

Марс в Овен

Марс, който остава в знак в продължение на шест или седем седмици, влияе на енергията, силата, сексуалния, смелостта и гордостта. Марс е у дома си, ако е в Овен, което означава, че не  сте склонни да губите време и предприемате действия по всеки въпрос, който ви кара да изпитвате страст - било то професионална възможност или връзка. Също така се отегчавате ужасно лесно, изисквайки постоянна стимулация от работата, тренировките и сексуалния си живот.

Асцендент Овен

Асцендентът влияе върху начина, по който се представяме на света, и в интерес на истината - на външния вод. За асцендент Овен действието надминава мисълта. Ще се движите през живота с главоломна скорост, следвайки своите импулси, вместо да анализирате или планирате напред. Изглеждате игриви, състезателни, директни и разчитащи на себе си. 

More from View Sofia

Малко пристрастен преглед върху играта на Хари Стайлс в „Не се тревожи, скъпа"

Celebrities преди 1 година

Хари Стайлс с възможност за Голям шлем (терминът, който се използва в Щатите, е EGOT и сочи актьор, който е спечелил/ще спечели всички големи кинонагради в Америка - Emmy, Grammy, Oscar, Tony). Основното съображение - играта му в Don't Worry Darling

Вижте тази изложба: „Не си сама" в подкрепа на едноименната кампания, посветена на темата за домашното насилие над жени

All About Life преди 1 година

„Статистиката на МВР показва, че всяка трета жена в България е подложена на домашно насилие! Ужасяващ проблем, пред който общество и институции не трябва да стоим безучастни! Тази художествена акция има за цел да привлече вниманието върху темата." – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който присъства на откриването на изложбата „Не си сама", представена в Галерия на открито на Столична община до 27 ноември.

More Astro