Следва

Анжела Недялкова и Георги Тошев са първите български лица в кампанията на Johnnie Walker със слоган "Не говори. Действай."

The Singleton Experience – събитието, което счупи представите за класическото уиски

The Singleton превърна една обикновена делнична вечер в празник на вкусовете

Food преди 1 година

В началото на октомври The Singleton събра цяло съзвездие от професионалисти от бар индустрията в столичното пространство за събития The Steps, за да ги поведе на неустоимо вкусово пътешествие, съчетано с изискани ястия, наречено The Singleton Experience.

През последните години шотландският бранд успя да отвори широко и гостоприемно вратите на сингъл малца към модерните потребители и така промени изцяло традициите за консумация на уиски. Благодарение на своята комплексна дълбочина и палитра от вкусове, The Singleton превърна пиенето на сингъл малц от изискано занимание с пура в ръка в повод за споделяне с компания и съчетание с вкусна храна.

Отличителен белег на всички уискита от семейството на The Singleton е, че имат различен характер спрямо възрастта си, но това, което ги обединява, е коприненият старт с нотки на ванилия и сладък дъб, последван от цяло богатство овощни плодове и маслен карамел. Във всеки от сингъл малцовете се откриват свежи нотки на окосена трева или билки, а завършекът пулсира в нюанси на кафе, шоколад или горена захар. Другата обединяваща сила се крие в благотворното влияние на бъчвите от шери, които дават лек винен финес и създават съвършена хармония.

Николай Нейков, посланик на Diageo за България, беше главният гид, който запозна присъстващите на събитието с многопластовия характер на The Singleton. По време на презентацията гостите чуха увлекателни истории от богатото минало на бранда и научиха повече за уникалните качества на различни продукти от портфолиото.

И тъй като The Singleton е уискито, което дръзва да представя нови вкусови комбинации, шеф Владимир Тодоров се оказа насреща, за да му подаде ръка и да го свърже със света на родната кулинария. Богатият му професионален опит в ресторанти в страната и чужбина, както и нестихващия му експериментаторски дух му носят титлата „Готвач на България“ за 2016 г., а днес го нареждат сред най-добрите готвачи у нас.

Шеф Тодоров съчета три от годишните уискита на дестилерия Дъфтаун с изискано тристепенно меню. Всяко от трите гурме ястия порази небцето с деликатни, но отличителни комбинации от вкусове и текстури, подчертаващи характеристиките на всеки от малцовете.
Гостите започнаха пътешествието си в търсене на най-хармоничните вкусове с класическия сингъл малц The Singleton of Duffton 12 YO. Със своята сладост и вкус на хрупкави ядки, последвани от меки плодови нотки, кафява захар и еспресо, уискито влезе в смело съчетание с предястие от екзотична еспума от кесо манчего, крем от жълтък с хамон, лешници и див лук.

Сладкият и елегантен сингъл малц The Singleton of Dufftown 15 YO пък омая гостите с неустоим вкус на есенни плодове, канела и карамелизирана ябълка, и деликатен опушен аромат. Какъв по-подходящ партньор към основното ястие с патешки дроб и мариновани ябълки, поднесено с хляб с квас.

За финал, носещият усещане за есен с дълбокия си кехлибарен цвят и богат кремообразен вкус на зрели ябълки, горски плодове, ванилия и ядки Тhe Singleton of Dufftown 18 YO показа, че фината му структура леко и съвсем естествено се слива с десерта от мокър кейк от фъстъци, ганаш от млечен шоколад, няколко капки от същото уиски и карамелизирани фъстъци.

Честта да посрещне и изпрати гостите с вълнуващ коктейл се падна на Манол Лазаров, двукратен носител на титлата „World Class Барман на годината“ за България. Тази година по време на големия финал на World Class (най-престижно състезание за бармани в света), Лазаров успя да се класира в топ 10, което го постави сред най-добрите бармани на планетата.

Умението му да създава фантастични коктейли чрез комбинирането на различни и необичайни вкусове и аромати си пролича и при подготвянето на welcome и goodbye напитките. Още с пристигането си, гостите бяха посрещнати със страхотни хайбол напитки с The Singleton, подчертаващи зелените нотки в уискито и леките нотки на слама. Декорацията също беше впечатляваща – парче цвекло със свежия аромат на почва след дъжд и парфюм от окосена трева. За десертната напитка 26-годишният барман избра да подчертае нотките на butterscotch, мед, ядки в The Singleton. Типично в негов стил уискито беше овкусено с кафяво масо. Декорацията отново бе нетипична - препечен хляб с мед и масло.

The Singleton Experience предложи на всички гости неповторимо приключение из света на вкусовете, като разчупи традиционната рамка на уиски консумацията и създаде един незабравим момент на наслада за всички сетива.

***

Уискитата The Singleton of Dufftown се предлагат ексклузивно на европейския пазар и могат да бъдат намерени в търговската мрежа в България. Можете да им се насладите както чисти или в коктейли в любимия си бар, така и в домашна обстановка, когато поканите гости или просто искате да се поглезите с домашен коктейл. Бъдете сигурни, че ще бъде неустоимо вкусно!

More Food