Следва

Най-секси мъж на планетата 2022 edition е Крис Евънс

Стягаме коланите! Пълнолуние/Лунно затъмнение в Телец днес

Ето как ще ни се отрази, за добро или зло, този съдбовен момент на Пълнолуние + Затъмнение днес

 

Astro преди 1 година

Добре дошли в един от най-интензивните в астрологично отношение моменти на цялата година. На 25 октомври вероятно сте усетили вълна от промяна и разпалени емоции, тъй като небето ни поднесе безмислостно Слънчево затъмнение в съвпад с Новолуние във фиксирания воден знак Скорпион. Това лунно събитие постави началото на втория сезон на затъмненията за 2022 г. Сега другата страна на монетата, Пълнолунието, което едновременно е Пълно лунно затъмнение (последно за годината, между другото) предстои да си кажат думата. Случвайки се днес вторник, 8 ноември в Телец, неподвижен земен знак, управляван от Венера, планетата на любовта и красотата, темите на тази Пълна луна ще се съсредоточат върху взаимоотношенията, сигурността, притежанията и ценностите. Тъй като Луната взаимодейства с множество планети, а най-близо до е непокорният Уран, невероятните обрати са неизбежни.

Пълната луна и Лунното затъмнение в Телец са шанс да променим живота си

Пълнолунията, които се случват, когато Слънцето се противопостави на Луната, са кулминационни точки, по времето на които често достигаме финална линия на някои от целите си или откриваме, че определена връзка или начинание са с "изтекла давност". С други думи, става въпрос за окончателни точки, които трябва да поставим, за да направим място за ново начало, което несъмнено е изпълнено със силни чувства и често изисква фина настройка на интуицията.

Когато Пълнолунието е придружено от Лунно затъмнение, което се случва, когато земята се намира точно между Слънцето и Луната и хвърля сянка върху нощното светило, емоционалната партитура вече е написана. Енергията на момента често е невероятно интензивна, вероятно дори поразителна. Всички тези елементи на Пълнолунието и Лунното затъмнение се събират и стимулират трансформацията.

Тъй като това събитие попада в зоната на Телеца, желанието ни да прегърнем неизвестното ще бъде малко или много ограничено. В края на краищата, управляван от Венера, планетата на удоволствието и ценностите, Телецът приравнява познанството с комфорта, красотата и спокойствието. Затъмненията обикновено носят форма на разтърсвания и дори кризи, които служат, за да ни отворят очите. И въпреки че тези сигнали за пробуждане със сигурност ще бъдат неудобни в момента, те обикновено са и възможности в крайна сметка да се придвижим в още по-пълноценна посока - може би особено когато става дума за аспектите, управлявани от Телеца, като доходи, сигурност, красота, любов и самоуважение.

Съвпадът на Луната с Уран гарантира внезапни изненади

Тъй като Луната попада на 16-ия градус на Телеца, тя се приближава до Уран, планетата на бунта, революцията, иновациите и промяната, която също е на 16-ти градуса в Телец. Все едно Затъмненията сами по себе си не са достатъчно пренатоварени и обръщащи живота ни с главата надолу... Това обаче идват специално да ни подготвят и предложат неочакваното, но не забравяйте, че развой на събитията, какъвто никога не сме виждали, не е задължително отрицателен. Телефонно обаждане от човек, който тотално сме отписали, може да доведе до зашеметяваща среща или сделка. Може да кажем "да" на импровизирана среща и да бъдем зашеметени, разбривайки, че в този човек има силен любовен потенциал. Разгорещени спорове с приятел ще са тласъкът, който води до за прекратяване на токсична ситуация, която отдавна трябва да бъде загърбена. Всъщност, каквото и да идва, несъмнено сме готви за него. Не само че Телецът е пословично бавен в радикалните действия, все пак това вече е петото затъмнение по оста Телец-Скорпион от ноември 2021 г., добрата новина е, че вече сме доста запознати с тази поредица от затъмнения и знаем какъв е фокусът лично за нас.

Квадратурата със Сатурн изисква самостоятелна работа

Сатурн, който се движи назад (ретрограден е) през фиксирания въздушен знак Водолей, ще се противопостави на Пълнолунието, което прави по-трудно свързването с другите. Ако установите, че случаят е такъв, вземете при сърце факта, че Сатурн възнаграждава желанието да поемем отговорностите си и да се потопим в предизвикателна работа със себе си. Ако не можете да се свържете с другите, свържете се със себе си.

Опозицията на Луната с Меркурий подчертава интроспекцията 

Говорейки за самостоятелна работа, Луната също ще се противопостави на Меркурий, който транзитира на 15-ти градус в Скорпион и задвижва всички натрапчиви мисли, подтикнати от засилени емоции. Най-добрият начин да се справим: терапия, писане в дневник, насочване на чувствата към любими творчески проекти или медитация, която напомня колко преходни са мислите. С други думи, прегръщането на всяка повишена умствена енергия и използването й, за да работим с всичко, което се случва по време на това Затъмнение, ще послужи много добре.

Ето как това Пълнолуние в Телец ще ви повлияе, въз основа на вашия зодиакален знак.

Овен

Тъй като Пълнолунието, което е едновременно и Лунно затъмнение, попада във вашия 2-ри дом, дома на парите и доходите, е време да усилите чувството си за сигурност и да сте наясно, че трябва да ви се плаща точно толкова, колкото заслужавате и нито стотинка по-малко. Вероятно сте постигнали значителен напредък в тази сфера от живота си през последните шест месеца и сега е време да бъдете смели.

Телец

Пълнолунието попада във вашия знак може да е огромна повратна точка за вас, Телци. Вие можете разпалено защитавате нуждите си и същевременно признавате, че партньорството е ключова част от живота ви. Все пак може да нямате друг избор, освен да промените начина, по който се показвате пред другите, които ви връщат същото в замяна.

Близнаци

Пълнолунието осветява вашия 12-ти дом, дома на духовността, което подчертава необходимостта от почивка и грижа за вашето психологическо благополучие. Като човек, управляван от Меркурий, забавянето може да бъде предизвикателство, но също така е особено подхранващо за вашите ум, тяло и душа точно сега.

Рак

Пълнолунието попада във вашия 11-ти дом, дома на общуването и дългосрочните желания, и назряват големи промени по отношение на това кого смятате за свой приятел, близък или колега. Разтърсванията, които се случват сега, ще ви дестабилизират социално, но в крайна сметка могат да доведат до това да се чувствате по-свързани и подкрепяни от хората около вас.

Лъв

Пълнолунието се случва във вашия 10-ти дом, дома на кариерата и публичния имидж, така че балансът между работа и личен живот е основна тема за вас в сега. Бихте могли да придобиете яснота относно това как най-добре да съчетаете своето благосъстояние с професионалните си стремежи занапред.

Дева

Това Лунно затъмнение, съчетано с Пълнолуние, попада във вашия 9-ти дом, дома на приключенията и пътуванията, което може да ви вдъхнови да излезете от ежедневната си рутина в опит да стимулирате личностното израстване. С Меркурий, вашият управител, който понастоящем е във вашия 3-ти дом, дома на общуването, размяната на мисли с приятели може да доведе до ценни - и може би напълно изненадващи - поучителни преживявания.

Везни

Тъй като Пълнолунието попада във вашия 8-ми дом, дома на интимността и уязвимостта, е ключът към повишаване нивото на комфорт във вашите най-близки взаимоотношения. Сега е моментът да проведете онези трудни разговори - може би за споделени финанси - особено след като Меркурий е във вашия 2-ри дом, дома на доходите.

Скорпион

Ако някой знае какво може да донесе това Лунно събитие, това сте вие, Скорпиони, тъй като животът ви се променя завинаги в следствие на тазгодишните затъмнения. Този път Пълната луна попада във вашия 7-ми дом, дома на любовните партньорствота, така че вселената ви призовава да съгласувате нуждите си с тези на любим човек, приятел или колега. Даването и вземането е също толкова важна съставка за вашето щастие, колкото и да сте в хармония със самочувствието си.

Стрелец

Пълнолунието активира вашия 6-ти дом, дома на здравето и рутината, което може да доведе до пробив, свързан с баланса между работа, личен живот и грижата за себе си. Осъзнавате, че не просто искате ежедневието ви да изглежда различно, а че промяната е необходима за ваше добро.

Козирог

Това Пълнолуние попада във вашия 5-ти дом, дома на романтиката и себеизразяването, така че определено ще получите усещане, че Вселената ви подтиква да се откажете от тази постоянна принуда да успявате, за да заживеете тук и сега и да следвате сърцето си. Вашите творчески и романтични желания имат също толкова голямо значение, колкото и професионалното признание - и дори може би повече.

Водолей

Попадайки във вашия 4-ти дом, дома на семейството, Пълнолунието може да е сигнал за събуждане и справяне с дълбоко вкоренени емоционални рани. Тъй като Меркурий е във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, а Сатурн е във вашия знак, желанието да работите върху миналото си може да подготви сцената за още по-светло бъдеще.

Риби

Пълнолунието този месец попада във вашия 3-ти дом, дома на комуникацията, подхранвайки любопитството и желанието ви да се свързвате с другите и да учите. Може да почувствате, че най-накрая е време да придобиете нова образователна степен или да усъвършенствате набора си от умения, работейки в тясно сътрудничество с доверен ментор.

More Astro