Следва

От Ким, та на Емрата: ултрамачо Пийт Дейвидсън във вихъра си

Peace, Peace, Peace: Андрей Рубльов не спомена Русия, но очевидно никой вече не търпи това безумие

Руският тенисист Андрей Рубльов се обяви против войната на всеослушание, след като победи своя сънародник Даниил Медведев в първия мач на финалите на ATP в Торино 

 

All About Life преди 1 година

След мача, в който руснаците играха един срещу друг за първи път в историята на Финалния турнир, тенисистът, разговаряйки с репортери, написа на камерата думите "Мир, мир, мир. Всичко, от което се нуждаем". 

Когато тенисистът беше помолен да коментира действията си, той отбеляза, че няма какво да каже по този въпрос, защото вече е "направил много изявления тази година". Той заяви, че не планира да говори и това се е случило от само себе си.

"Направих това, което чувствах, каза той пред репортери. - Дори нямах никаква идея или нещо друго в главата си, просто дойде от само себе си."

Спортистът добави, че всички хора в наше време наистина имат нужда от мир. "Имаме лесен живот. Можем да летим, да пътуваме, да спортуваме, да се грижим за семейството си. Никой не иска да страда и да се бие. Не мисля, че имаме нужда от това. Много страни страдат, затова смятам, че е важно да бъдем заедно и да живеем спокойно", каза той. В същото време спортистът не спомена нито Русия, нито Украйна в изявлението си и се ограничи до абстрактен призив за мир.

Това не е първото политическо изявление, направено по този начин: след началото на войната на Путин в Украйна през февруари, Рубльов п осходен начин остави съобщение на камерата на журналист, в което се обяви против действията на руското правителство в Украйна.


Михаил Баришников: "Не съдете артистите и спортистите, Медведев трябва да играе"


Неговият съперник Даниил Медведев преди това също се обяви против войната в социалните мрежи, след което се сблъска с критики от руски депутати. Освен това руската тенисистка Дария Касаткина също публично се обяви против войната на Русия с независима Украйна. 

В момента Андрей Рубльов е седма ракета в света, Младият татко Даниил Медведев е на пета позиция в ранглистата.  

More All About Life