Следва

Романтичен Рафа Надал: In All Intimacy с Мария

Сивото, елегантно и изискано, е новият тренд в косите

Ако питате фризьорите, те ще ви кажат, че сивата коса е доста компромисен естетически вариант, защото носи усещане за умора, прави тена сивкав и изобщо - състарява 

Hair преди 1 година

С годините производството на меланин (естественият пигмент, който придава цвят на нашата кожа, коса и тяло) ерозира и придава на гривата по-прозрачен, сивкав оттенък. Това е визуален маркер за изтичащото време и в миналото, пък и днес, рефлексът на повечето от нас е да скрият издайниците на порастването. Но днес все повече жени гравитират към естествения вид, вдъхновен от движението за позитивизъм към тялото. Мотото за косите ни през 2022 г. би могло да звучи така: Прегърнете това, което имате естествено, с малко елегантно подчертаване (четете още: Остаряването е секси: тон за песен от Джулия Фокс в TikTok).

Ние много харесваме тази нова тенденция, да я наречем „миксиране на сивото", която позволява плавен преход към сребристата коса. Посвещаваме този материал на нея, и не само заради Сара Джесика Паркър, Сара Харис или Анди Макдауъл, на които да си носят възрастта с респект към самите себе си отива безкрайно.    


Галерия: 52 кадъра косата на Джулия Робъртс, защото я мечтаем


Как да приложим тенденцията „миксиране на сивото"?

Преливането на сивото се постига чрез фино нанасяне на цвят върху косата, което представлява нещо средно между кичури и балеаж. Подобно на играта на светло-тъмно, колористът първо ще изсветли големи кичури от косата с лек балеаж, след което ще акцентира ефекта върху няколко по-фини кичура, за да се слее с естествено присъстващата сива коса. Резултатът? Контрастът между изсветлените кичури и косата с все още наситен цвят изглежда по-естествен, придавайки повече дълбочина на гривата в хармония с нишките сива коса. Предимството е, че може да се направи върху всеки естествен цвят, независимо дали е наситено кафяво, топло червено или ярко русо. Като бонус, боядисването е сравнително леко и изисква малко поддръжка, така че посещенията при фризьора могат да бъдат разредени на няколко месеца. Перфектно за освежавани на сребристите нюанси, „миксът на сивото"  позволява да преминем към сивата коса много елегантно. Лесна за поддръжка, съхраняваща целостта на косата и преди всичко носеща мощно послание за себеприемане, тази нова тенденция при косите със сигурност е тук, за да остане дълго. Вижте някои от най-добрите примери, ние със сигурност харесваме и посланието, и чисто визуалния резултат. 

Маян Зилберман


We Love: Сивокоска с хубавите крака или 64-годишната Анди Макдауъл на шоуто на L'Oreal


Сара Харис

Пат Трейси

Аника вон Холд

Луиса Дън

 

More Hair