Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 05.12 - 11.12

Кание Уест харесва Хитлер и подкрепя Balenciaga на фона на "педофилския" скандал

Кание Уест в центъра на поредния шумен скандал

Celebrities преди 1 година

Рапърът даде интервю на известния "теоретик на конспирацията" Алекс Джоунс в неговата програма InfoWars и призна, че симпатизира на нацистите и Хитлер, като отбеляза, че „вижда и доброто в него“. Уест, който наскоро беше подложен на критики за своите антисемитски изказвания, добави: "еврейските медии ни накараха да мислим, че Хитлер не предлага на света нищо ценно".

„Трябва да спрем непрекъснато да осъждаме нацистите. Харесвам евреите, но харесвам и нацистите. Виждам добри неща в Хитлер. Има нещо ценно във всеки човек, което той е донесъл със себе си на този свят, особено Хитлер. Той е изобретил магистралата и микрофоните", каза Уест.

Рапърът също така отбеляза, че Барак Обама не е първият черен президент на САЩ, а е бил "просто още един еврейски президент".

По време на предаването Кание се съгласи с подкастъра Ник Фуентос, който заяви, че Кание е „много про-Путин и проруски“ и каза, че той също се придържа към тази позиция. Рапърът също така отбеляза, че е съгласен, че Америка е "завладяна от сатанизма".

Освен това, според Уест, всяка порнография е форма на педофилия, защото когато някой гледа порно, той гледа нечии дъщери и синове. В същото време Уест застана на страната на Balenciaga в продължаващия скандал около "педофилската" кампания на марката.

„Подкрепям Balenciaga и осъждам всеки лов на вещици и отменям „културата на отмяната“, туитна той.

Реакцията на поредните гръмки изказвания на Уест последва мигновено. И така, Илон Мъск, който отскоро е собственик на Twitter каза, че акаунтът на музиканта отново ще бъде блокиран за нарушаване на политиката за реч на омразата. Това не е първата забрана на рапъра, но преди седмици акаунтът на Уест беше отключен, което стана след като Мъск купи платформата.

Републиканците веднага оттеглиха подкрепата си - представители на социалната мрежа Parler, която се позиционира като база за привърженици на консервативни възгледи и е популярна сред феновете на Доналд Тръмп, вече обявиха, че приключват сътрудничеството си с Уест и прекратяват предварителния договор за закупуване на тази платформа от рапъра.

Смята се, че новите изявления на Уест ще попречат значително на политическите му планове. По-рано той заяви, че отново ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. Това ще бъде вторият опит на рапъра да се кандидатира за президент. Мнозина свързват и скандалните изявления с психическото състояние на музиканта (известно е, че Уест има биполярно разстройство). 

More Celebrities