Следва

Санремо 2023 стартира днес - припомняме всички сочни скандали и преминати граници в историята на великия конкурс

Стилът на Корнелия Нинова по повод мандат 4 и ЧРД 54

Типичен Козирог, типичен социалист, типичен бг-политик 

All About Life преди 1 година

Днес председателят на БСП Корнелия Нинова навършва 54 години. Във фокуса на общественото внимание госпожа Нинова е плътно от поне 7 години и половина, когато заема ръководния пост в Българската социалистическа партия, наследницата на Българската комунистическа партия, управлявала тоталитарна България в периода 1944-1989 година. В днешния ден, 16 януари 2023 година тя, освен рожденик, е и човекът, който взе третия мандат за съставяне на правителство, връчен по преценка на президента Радев именно на оглавяваната от г-жа Нинова парламентарно представена партия (пета поред след изборите, проведени на 2 октомври 2022 г. с общо 9.30% от гласувалите). Мотивите на Радев, съобщени по време на връчването на мандата тази сутрин в президентството: "Спрях се (на вас) в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност. Във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само успя да съхрани диалога с всички..., но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие. Да влиза в коалиции и да управлява със свои политически опоненти. Да взаимодейства еднакво добре с новите и старите формации в НС...". Нинова обеща да направи всичко възможно да върне мандата изпълнен след съответния диалог с колегите си от останалите партии в 48-ия парламент, независимо от заявените многократно преди това становища на останалите парламентарно представени партии, че този опит е обречен на неуспех.

Сн. Facebook

В чест на рождения ден на госпожа Нинова, който съвпада с историческия в нейната политическа кариера пореден, четвърти поред момент, в който председателката получава мандат за съставяне на правителство (нито един до днес не е изпълнен), разглеждаме стила на социалистката. Дамата е типичен Козирог, много борбена, много дейна, много съобразителна. Но какво разчитаме в стиловите сигнали, които излъчва от днес 54-годишната Корни, както галено я наричат изкушените от политиката.

Сн. 24 часа

Корнелия Нинова е родена в с. Крушовица, област Враца, по образование е юрист, завършила Юридическия факултет на СУ с отличие веднага след НГДЕК в София, по призвание е партиец и политик. Много работоспособна, дотук Корнелия Нинова е народен представител в общо осем парламента, зам-министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев (2005-2007) и зам-министър предстедател и министър на икономиката и индустрията в правителството на Кирил Петков (около седем месеца в периода 2021-2022 г.). Женена е за Димитър Нинов, експерт на висока позиция в Лукойл, имат един син, за който се знае малко - че е учил и завършил висше образование в чужбина, че се казва Рафаил и е добър математик. Винаги румена, често приятно засмяна, но повече - премерено строга, Корнелия Нинова има отличителен, много характерен стил, в който не се забелязва почти никаква еволюция откакто дамата е на полето на публичния интерес.

Студентска снимка на г-жа Нинова

Прическата

Винаги една и съща, консервативно безинтересна, косата на председателката е подстригана на средно дълго каре с дълъг бретон, стилизиран в повечето случаи на една страна. Допускаме, че фризьорът е един и същ от години, защото няма и намек за промяна или риск. Което не означава, че с така постигнатия тъмен махагон и съответния обем отстрани по дължините и в горната част на прическата не се получава доста добър краен резултат. Простичка, лесна за поддръжка, невнушаваща нищо освен готовност да се свърши много работа фризура, която безспорно е добре подбрана за случая.

Аксесоарите

Корнелия Нинова никога не пропуска да добави аксесоар към тоалета си, видимо подбран според личния й вкус и наличното в кутиите й за бижута, а не в търсене на детайли, натоварени с някакъв особен смисъл или тежест. Дребни обици, колие с малка висулка по врата, по някое пръстенче, часовник от нескъпа марка. Отличителен аксесоар на Корнелия са очилата, обичайно подбрани с вкус, без марки и лога, повече практични, отколкото модерни. Чантите, когато биват показани публично, винаги са обемни, прости на вид, способни на поберат куп документи, освен червилото, огледалцето и телефона, а обувките - на среден ток, на практика незабележими и най-често в тон с тоалета. И тук, както в случая с прическата, внушението е: жена съм, обичам бижута и аксесоари, но нямам времето, нито нагласата да мисля много по това.

Сн. БГНЕС

Облеклото

Корнелия Нинова е жена на цвета. В многото години на обществено-политическия връх тя е виждана в дрехи, издържани във всички цветове на дъгата. Рядко облечена в черно като днес (когато по повод връчването на мандата, съвпадащ с рождения й ден, президентът Радев й подари 17 червени рози като 17 мига от пролетта, а тя го почерпи с бонбони Merci), госпожа Нинова предпочита яркото и, като казваме яркото, имаме предвид в цялата му палитра. Розово, лила, червено, жълто, синьо, кайсия, бледосиво, мента, беж, бяло, тюркоаз, магента и пр. Кафявото определено е недолюбван цвят от социалистката, с някои изключение в кариран вариант и в по-светлите нюанси на цвета. Между другото, страхотно й стои народна носия, като не помним повода, по който видяхме председателката в народна носия, но определено внушението е хубаво. Иначе - класика: пола до коляното, вталена, тип молив, обезателно вталено сако, ревер, едно до две копчета, прилични материи, нищо ексклузивно, под сакото - риза или блуза, като когато е риза, якичката винаги е фриволно отворена. Богатата палитра тук ни говори едно - не се притеснявам да съм забележима, не се притеснявам какво мислят околните, чувстваме се добре във всяка дреха от гардероба си, животът ми е цвят.

Сн. БГНЕС

Грим

Може би най-отчетливият щрих в стила на рожденичката е именно гримът. Винаги, абсолютно винаги очите са гримирани, сравнително тежко, но не лошо. Черен молив, тъмни сенки, очна линия, спирала, поне това разчитаме ние. Страните са минати с розов руж, устните - освежени с деликатно червило, в нюанси, близки до телесното, които комплиментират добре поддържаните зъби, както и тена на госпожа Нинова. Понякога ни се иска стилистът й да я посъветва да матира кожата на лицето повече, но от друга страна, лъщящата кожа изглежда по-млада, така че се отнасяме към избора максимално уважително. Видима е грижата за лицето - най-вероятно Корнелия Нинова посещава специалист по грижа за кожата на лицето поне веднъж седмично, което е прекрасно, защото демонстрира себеуважение.

В заключение, категорично е, че госпожа Нинова е намерила своя стил и неотклонно се придържа към него. Никакви резки движения, никакви експерименти, никакви рискове. Налице е богат, леко демоде гардероб, който обаче й отива, а и какъв друг би могъл да бъде при тези обстоятелства. БСП е консервативна формация, закърмена със съответни идеали, вътрешни правила и външни очаквания, в който смисъл имаме пълно сливане на причина и следствие.

Честитим рождения ден на Корнелия Нинова и очакваме развитието на нещата с мандата. 

 

Четете още:

Стилът на Теодора Генчовска, външен министър на България, по повод ЧРД


Стилът на Кирил Петков, 56-ият министър-председател на България


Стилът на Лена Бориславова, българската Амал Клуни


Стилът на Ива Митева: Председателят на 45-ото Народно събрание


Стилът на Мика Зайкова, доайенът на 45-ото НС

More from View Sofia

Секс, голота, провокация, импровизация: топ 10 на ключовите тенденции Пролет/Лято 2022

All fashion преди 2 години

„Не е ли най-еротичната част от тялото там, където дрехата се отваря леко?“ е цитат, който често си припомняме, от френският писател и теоритик Ролан Барт. Би било интересно да си представим какво би казал нежният мъж Барт за декарите гола плът, показани на подуимите по време на Седмиците на модата за сезони Пролет/Лято 2022. Ревютата, проследени от нас почти до последното, минаха през септември, съответно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано. Какво ни чака през настъпващите Пролет/Лято, състематизираме на база видяното, надолу. Пригответе се за ултра сексапил, много голота, много късо, също толкова прозрачно и изобщо за един приятно топъл бунт на плътта... 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.