Следва

Diesel Fall 2023, READY-TO-WEAR, еволюция на секса

Fendi Fall 2023, READY-TO-WEAR

Ким Джоунс не за първи път търси отправни точки в творчеството на Карл Лагерфелд

Runway преди 1 година

Този път дизайнерът е привлечен от графичните мотиви в относително старата колекция Fendi Есен/Зима 1995 и още по-отдавнашните плетива от колекция 1981 на италианската модна къща. Сега джъмпърите на Джоунс са деконструирани, имат множество прорези и забележителни яки.


Ким Джоунс е новият шеф-дизайнер на Fendi


Пропорциите на плетените рокли с изчистен силует са визуално променени от графики в контрастни цветове. Жилетките се превръщат в наметало, дантелените панталони се пришиват към офис ризите, а плисираните поли върват "под ръка" с работните гащеризони. Драпериите на сатенените рокли създават ефект, сякаш полата е усукана в талията. От необичайните цветови комбинации в колекцията са синьо-бялото, синъо-сивото и доста много кафяво. Джоунс изтъква подобаващо и най-новите неща от Делфина Делетрез, дизайнер на бижутата на Fendi и дъщеря на Силвия Вентурини Фенди, собственичката на луксозния бранд. 


Тилда Суинтън, кралице на бижутата, ЧРД 61!


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 4 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.