Следва

Кой играе кой в "Барби" - Дуа Липа е русалка и още

Екзотична, брилянтна, чувствена: Ева Херцигова на 50!

От „Campari момиче“ до безспорна кралица на модните подиуми и корици: честваме Ева Херцигова, вече на готините 50 

 

Celebrities преди 1 година

В интервюта моделът често подчертава, че ако 1989-та не се бе случила, тя все още щеше да е Чехословакия. Рухването на Берлинската стена, кадифената революция, падането на комунистическите режими в Изтока, и едновременно надничането на Запада зад желаязната завеса променят всечки. Модните агенции в Париж започват да търсят източноевропейски модели, които по онова време са считани за екзотични. Тя, с баща електротехник и майка секретарка, участва в конкурс за красота в Прага и веднага бива забелязана от френски моден агент. Тогава е само на 16. Изминават над 30 години откакто Ева се качва на самолета за Париж и се превръща в един от най-значимите топ модели – роля, която изпълнява и до днес, появявайки се на десетки корици на списания, в реклами на луксозни модни марки и стотици дефилета.


Филмовият фестивал в Кан, 1997г.


Vauthier Haute Couture 2020

Един от първите й ангажименти е в Италия за рекламата на Campari сода, където се появява за точно 30 секунди като черен силует на бял фон и държи в ръка стъклена бутилка Campari. Оттогава все по-често светлините на прожекторите се спират върху лицето й. Наричат я „Campari момичето“.


Клаудия Шифър, Ева Херцигова и Карл Лагерфелд


Dior Haute Couture 2005

Но рекламата, която я изстрелва към върха, е за марката сутиени Wonderbra през 1994 г. Тя се превръща в една от най-запомнящите се и емблематични реклами на 20-ти век. Позиционирана е дори в музея Victoria and Albert в Лондон – портрет в близък план на сексапилната Ева по сутиен с надпис „Здравейте, момчета!“.


Филмовият фестивал в Кан


Франка Соцани, Ева Херцигова, Карла Соцани

Друг продукт, който я прави незабравима, са дънките Guess. Всъщност Ева е безумно добра именно в рекламния бизнес. Тя продава всичко, което пипне. Но в същото време е перфектна и за модния подиум, който дели с Наоми Кембъл, Синди Кроуфорд, Кейт Мос. Chanel, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Christian Dior, Louis Vuitton, Mugler, Givenchy... всички я искат, за себе се и до себе си. Освен всичко тя e и модел на Victoria’s Secret в три последователни ревюта - рядко оказвана чест на други световни хубавици.


Victoria's Secret, 1999

Дори днес нежната и секси Ева продължава да е един от най-желаните модели. Едно от последните й участия бе миналата година за Missoni, последвано от престижен ангажимент за Bottega Veneta, а само преди месеци направи фурор на подиума на Thierry Mugler в Париж


Bottega Veneta, 2022


Missoni, Есен/Зима 2022


Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама


Ева Херцигова украсява кориците на списания безброй пъти, включително на Vogue (тук искаме да споменем незабравимата й фотосесия със Стивън Майсел за италианския Vogue). Кариерата й е изумителна - в нейния случай помним дори възможностите, които е пропуснала, но за които тя никога не съжалява – предлагат й да играе главната роля във филма "Широко затворени очи" (Eyes Wide Shut), но агенцията й я убеждава, че не си заслужава. Те всъщност просто държат Ева да не бъде актриса, защото това би било равносилно на това да я загубят като модел на пълно работно време (четете още: Ева Херцигова & Модният подиум: 26 години в 19 кадъра).

В Италия, освен рекламата за Campari сода, тя има и малка роля във филма Cha Cha на Дино Риси, а също така има и кратко участие на Фестивала Санремо през 1998 г., но не като певица, а като водеща.


Mugler, 1995


Джон Галиано с Ева Херцигова в Париж, март 1997 г.

За личния й живот нe се знае много. Ева разказва, че никога не е обичала партитата, но родителите си - адски много и понякога след ревю е предпочитала да е с тях, вместо на купон. Знаем, че е била омъжена за Тико Торес, барабаниста на Bon Jovi, с когото се развежда. Изненадващо тя иска отново да се омъжи по време на пандемията, но после казва, че сватбите са скучни и е по-добре да сме съсредоточени върху работата си.

На 10-ти март родената в Литвинов в Чехословакия мадам Херцигова навърши 50. Сигурни сме, че най-добрите й изяви предстоят. Междувременно черпим вдъхновение от тази енергия, от този пример, от тази неувяхваща красота. 


Ева Херцигова и Тико Торес


Сан Ремо 1998 Раймондо Вианело и Вероника Пивети


Долче и Габана, Наоми, Ева Херцигова, Клаудия Шифър


Ева Херцигова, Victoria's Secret 2000

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 2 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.