Следва

Смарт тракерът не е задължение, спокойствие е

Тържественост и показност - коронацията на Чарлз III няма да пести от нищо

Уважение на традицията, в съчетание с духа на новото време - Кралят едва ли би могъл да бъде по-щастлив от церемонията, която се готви за коронацията му на 6 май 

Celebrities преди 1 година

Обратното броене до коронацията на Чарлз III официално започна, цели седем месеца след като Елизабет II почина (септември 2022 г.). Забавянето не е нещо ново, самата Елизабет се налага да чака месеци до великия ден. Затаили сме дъх и всички погледи вече са насочени към Лондон и Уиндзор, където ще се проведат тържествата.

Избраната дата за събитието е 6 май 2023 г., а според изявление за пресата, коронацията на краля ще отразява ролята на монарха днес и ще гледа към бъдещето, като същевременно ще бъде вкоренена в дългогодишните традиции и парадност (четете още: Музиката, която ще звучи на коронацията на Чарлз III, и кой я избра).

"Това е тържествена религиозна служба и повод за празнуване и показност", се казва в изявлението на Двореца. "Церемонията е запазила тази структура в продължение на повече от хиляда години и се очаква да включва същите основни елементи, като същевременно отчита духа на нашето време.”

Службата ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри, ще има специален концерт за коронацията в замъка Уиндзор, като няколко хиляди билета ще бъдат предоставени чрез публичен търг, а обществеността ще бъде поканена да празнува на голям обяд.

Според уебсайта Royal.uk техни величества кралят и кралицата-консорт Камила ще стигнат в Уестминстърското абатство в процесия от Бъкингамския дворец. Очаква се маршрутът им да включва пътуване по кралския път до абатството, а на връщане да минат покрай Уайтхол до площад Трафалгар, покрай Пал Мол, Хайд Парк Корнър, Мраморната арка, Оксфорд Съркъс и да се върнат обратно по Пал Мол, за да завършат в Бъкингамския дворец, какъвто е бил и маршрута на коронацията на Кралицата (четете още: За пръв път от XVIII век: Кралицата-консорт ще носи корона, принадлежала другиму).

След службата Техни величества ще се върнат в Бъкингамския дворец с по-голяма церемониална процесия, известна като "Коронационната процесия". Тогава към тях ще се присъединят и останалите членове на кралското семейство (вижте и: Принц Хари и Меган Маркъл поставиха условия, за да присъстват на коронацията на Чарлз III).

През март Times съобщи, че и трите деца на принца на Уелс - принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот - се очаква да участват в кралската коронационна процесия в Уестминстърското абатство. Въпреки че присъствието на децата не е потвърдено от двореца Кенсингтън, документите показват, че след като излязат от абатството, се очаква те да се присъединят към родителите си в карета зад краля и кралицата.

"Децата на херцога и херцогинята на Съсекс, принц Арчи и принцеса Лилибет, все още не са поканени на коронацията” - съобщава Times. Според изданието плановете за репетиции показват, че нито принц Хари и Меган Маркъл, нито херцогът на Йорк (принц Андрю), принцеса Беатрис и принцеса Южени ще бъдат част от процесията.

Освен принцът и принцесата на Уелс и техните деца, единствените други кралски особи в процесията от абатството ще бъдат кралската принцеса Ана и нейният съпруг, вицеадмирал сър Тимъти Лорънс, новите херцог и херцогиня на Единбург, херцог и херцогиня на Глостър, както и херцогът на Кент и неговата сестра принцеса Александра, допълва изданието.

След коронационната процесия в Бъкингамския дворец кралят и кралицата-консорт, придружени от членове на кралското семейство, ще се появят на балкона, за да приключат церемониалните събития през деня. Определено ще следим - в което ще сме заедно с милиони зрители по света, тъй като се очаква коронацията да е най-гледаното тв-предаване на живо в историята, и нямаме търпение да видим как ще бъдат облечени дамите и господата на събитието на годината.

Вижте още >>> Секси е мъжът да готви - принц Уилям умее и това

More Celebrities