Следва

Лунно затъмнение в ретроградeн Меркурий днес: от какво е време да се отървем

Чухте ли за WaterTok - трикът за повече хидратация с по-малко зор

Битката ви да поемате повече вода отколкото сте свикнали е епична? TikTok трикът WaterTok може да е решението за вас!

Health преди 6 месеца

На всеки килограм лично тегло - 30 мл вода на ден, гласи златното правило за минимален прием на вода. Дори да приемем, че се вписвате в нормата, по-малка от 3 литра, с новия тренд WaterTok имате всички шансове да промените завинаги вашата (трудна) връзка в хидратацията.

Водата е живот. Тази максима бива повтаряна отново и отново от beauty гурутата във всички социалми мрежи. Не се нуждаете от напреднали научни познания, за да знаете, че водата е един от главните стълбове на красотата. Тя е от съществено значение, за да функционира тялото добре – по-добро кръвообращение, по-чиста и хидратирана кожа, по-бляскава коса...

Водата наистина е от съществено значение за здравето

Последните проучвания отново показват, че голяма част от хората не пият достатъчно количество вода. За много от нас 2,5 – 3 литра на ден представляват огромно усилие. Следователно не е изненадващо, че на някой му е хрумнало да предложи трик в TikTok, улесняващ тази непосилна задача. Не се учудваме, че този трик стана супер популярен, събирайки 150 милиона гледания за нула време.

Нарича се WaterTok – тренд, който насърчава хидратацията и гарантира, че ще пиете 3 литра вода дневно без да се насилвате. Ето как работи:

@juhcobo

so refreshing 

♬ hell n back - ✿

@keelylindler Highly requested video now UP! My watertok tumbler collection  #watertok #hydrationtok #watertiktok #watertiktoks #hydrationation #hydrationtiktok #cupcollection #cuptour #stanley #stanleytour #stanleycollection #teacher #teachersoftiktok #teacheronspringbreak #teachertok #teachertoker #teachervlogger #teachercontent #teachercontentcreator #teachervlog ♬ original sound - Keely Lindler

Принципът на WaterTok е много лесен: да се увеличи желанието за вода. Идеята е напитката да стане достатъчно „привлекателна“, че да се появи жажда. По какъв начин? Предлагат сe две решения:

• Добавете здравословни, но вкусни съставки. Например вода, в която сме пуснали сезонни плодове или зеленчуци като краставици или ягоди. Добавянето на органичен сироп или използването на кубчета лед със забавна форма също може да увеличи желанието за пиене.

• Използвайте естетически приятна бутилка: ако съдържанието не стимулира жаждата ви, бутилката може да изиграе важна роля. Вариантите са безброй: използвайте непрозрачна бутилка, така че количеството вода да не се вижда и да няма обезсърчаващ ефект; вземете красива бутилка - може би с лого, което да привлича внимането ви; заложете на бутилка с нарисувана мерителна скала, за да разделите визуално усилието и да намалите психологическия стрес. И накрая, един последен съвет: винаги носете шишенце с вода, когато сте навън. Така ще се сещате, че е важно да се хидратирате по-често.

Ако и вие сте от хората, които не са любители на водата, пробвайте трика WaterTok и се надяваме да ви бъде полезен. Наздраве!

More Health