Следва

Чаша портокалов сок всяка сутрин? Обезателно, с малки предупреждения

Планирал убийствата по списък, сам се обадил в полицията, няма никакви угризения... ужасяващите подробности от нападението в Белград

Шок и ужас предизвика кървавото клане в ОУ "Владислав Рибникар" в Белград във вчерашния предиобед. От всички страни валят съболезнователни послания към пострадалите и се разкриват все повече подробности за зловещата атака, почернила много семейства. Трагедията е безпрецедентна в съседната нам държава

 

Health преди 9 месеца

Непълнолетният К.К., въоръжен със законно притежаването оръжие на баща си влиза сутринта в сряда в основното училище, в което учи и убива безмилостно 9 души (7 ученички, 1 ученик и един охранител).

Сръбските власти обявиха, че убиецът е планирал нападението от дълго време и е имал подробен списък на връстниците си, които е държал да убие. След като застрелва смъртоносно училищния пазач, убива 8 свои ученици и ранява други шест деца и учителка, той сам се обажда в полицията. "Аз съм Кецманович Коста", представя се и споменава, че е застрелял няколко души.

Веселин Милич, началник на белградската полиция, каза: „Той е планирал това от дълго време. Избрал е точната дата - 3 май, защото кабинетът по история е близо до входа на училището. След като влиза в училището, той веднага убива пазача. От вратата на класната стая стреля по учителката, а след това и по учениците. След клането излиза навън и разстрелва останалите. Самият той признава, че е планирал убийствата, освен това е налице списък с децата, които е планирал да ликвидира. Сам е направил плана за влизане и излизане от училището и е определил приоритетните цели. Кой от кой клас да ликвидира, като е разполагал с имената и номерата на децата... Сценарият прилича на видео игра или филм на ужасите, което показва, че е малолетният Коста К. е планирал в детайли как да влезе в коя класна стая и как и кое дете да ликвидира.“

По информация на сръбските медии К.К. не проявява угризения и след тежките убийства напуска училището спокойно и с леден поглед.

Сръбският президент Вучич сподели, че нападателят е планирал да използва коктейлите Молотов, които е имал в раницата си, но е размислил. „Някои говорят за насилие между връстници, че е заплашвал с бомба. Моля, не си измисляйте, той никога не е заплашвал. Мислел е да хвърли коктейл Молотов, за да задържи другите настрана, докато не си свърши работата. Но се е уплашил и се е отказал от идеята”, обясни той.

Вучич разкри и какво ще последва за K.K. „Ще бъде настанен в специално отделение на клиниката по невропсихиатрия. Баща му, като собственик на оръжието, което очевидно е съхранявано незаконно, въпреки че е имал всички необходими разрешителни, е арестуван“, каза той на последната пресконференция за медиите.

Вучич подчерта, че К.К. е правил опити да се премести в друг клас, където е имал трима приятели. „Помолил да го преместят в друг клас, където имал трима приятели, защото в предния клас всички са го избягвали. Той твърди, че не е бит от родителите си, които обаче са изисквали от него винаги да има отлични резултати с допускането, че е възможно да има по-слаб успех, само ако е влюбен. Еченикът не е приет добре и в новия клас, защото е бил различен. Тогава той се решава на чудовищната постъпка."

„Той е чакал деня и се е готвел за него. Три пъти е ходил на стрелба с лък с баща си. Харесвало му е, бил е добър стрелец. Ходили са редовно и на стрелбище в Белград". 

Върховната прокуратура в Белград обяви, че К. К. няма да носи наказателна отговорност, тъй като все още няма навършени 14 години. Баща му бе арестуван вчера следобед и задържан по подозрение за извършване на тежки престъпления срещу обществената сигурност. Майката на момчето също е задържана. И двамата са здравни работници, като бащата е изключително известен в сръбската столица лекар. 

 

More from View Sofia

Адски съм уморен! Вземи ТЕЗИ мерки

Health преди 9 месеца

Загуба на енергия, абсолютно нежелание за ставане от леглото, постоянна сънливост - всичко това са последствията от лудия ритъм на големия град и безкрайния стрес. И все пак, начин има, хайде заедно да пробваме да преборим постоянната умора  

Как да различим коронавирус от настинка: основните признаци

Health преди 2 години

Днес коронавирусът има голям брой щамове, което значително усложнява идентификацията му, особено на фона на грип и ТОРС, които винаги идват с настъпването на студения сезон. Как да разберете дали имате обикновена настинка или COVID?  

Неизбежното сравнение: Катрин и Меган на служба в памет на кралицата, принцесата печели

Celebrities преди 1 година

Две кралски снахи, две различни вселени. Неизбежно е да сравним за пореден път Катрин и Меган, на поредното траурно събитие след кончината на Елизабет II. И не защото има нещо отличително в сходните шм черни одеяния, а защото лицата, очите, дори телата им излъчват напълно различни послания. 

More Health

Помощ: постоянно мисля за лоши неща (и как да спра да го правя)

Health преди 3 седмици

Факт е, че няма човешко същество, невръхлитано от време на време от негативни мисли. По-чувствителните натури по-често от останалите мислят за ужасни неща, които евентуално могат да се случат на нас или на близките ни. Да видим в какво се корени същността на проблема.  

8 билки за ПМС, акне, умора и всичко, свързано с женските хормони

Health преди 4 седмици

Хормоните са най-важните химически елементи в тялото, особено за жените. Те предават съобщения между клетките и органите, които играят ключов фактор за телесните функции, затова изброяваме как можем да подкрепим хормоналната си система по най-натурален начин - с билки!