Следва

Точки, райета и рокли: 10 модни вдъхновения от Уимбълдън в навечерието на турнира

Мъжката Prada Пролет 2024 - върховенство на ризата

Fluid Form е името, което Миуча Прада и Раф Симънс дават на новата си пролетна колекция, в която ризата е основен герой

Runway преди 10 месеца

Дизайнерите вземат силуетите на тежките вълнени якета от 40-те години на миналия век и ги трансформират в ризи. Сега те са леки и изящни, и лесно се пъхват в панталоните и шортите с висока талия. Хавайската риза на Prada също е преработена: тя вече няма квадратна форма, а вертикално издължен силует, към който са добавени ресни, а във флоралния принт могат да се видят чудовищни ​​същества (препратката е специално насочена към работата на Ханс Гигер - художникът, създал Извънземното в лентата на Ридли Скот).

Някои ризи са снабдени с много обемни джобове, други са украсени с апликации под формата на цветя оригами. Дъждобраните в колекцията също са изработени на базата на ризите - макинтоши в ободряващи нюанси на липа и лавандула, които изглеждат божествено. Визиите завършват футуристични извити ленти за глава и лачени мокасини с квадратни пръсти, чорапки от качествен памук и все по-задължителните за мъжете чанти. Шоуто се проведе на фона на леко зловещо процеждаща се в декорите слуз, която, както се оказа, е хрумка на екипа, заимствана от слайм (вижте още: Prada Fall 2023, READY-TO-WEAR).  

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.