Следва

От чанта за път до емблематичен моден аксесоар: Speedy на Louis Vuitton

Седмица на висшата мода в Париж: Наталия Водянова откри шоуто на Жан-Пол Готие

Кутюр колекцията на Jean Paul Gaultier бе показана в Париж в рамките на Седмицата на висшата мода

Runway преди 9 месеца

Шоуто откри руският супермодел Наталия Водянова, която се появи на подиума в черен костюм с богати орнаменти в златно. Участие в ревюто взе и дългогодишната муза на Жан-Пол Готие, френският супермодел Летисия Каста.


Натлия Водянова


Летисия Каста

Сред гостите на шоуто бяха Хайди Клум, Алесандра Амброзио, Никол Ари Паркър, Камила Кабейо, Ема Чембърлейн и др., всичси в първокчаствени дрехи на бранда.


Хайди Клум


Алесандра Амброзио


Камила Кабейо


Никол Ари Паркър


Ема Чембърлейн

Творческият директор на модна къща Rabanne, Жулиен Досена, е човекът зад висшата мода на Готие. Видяхме преосмислена легендарната "гола" рокля, допълнена тук с полупрозрачен сарафан и богата орнаментика. Колекцията включва емблематични за марката артикули: корсет от върви, силно заострени корсажи и изобилни тоалети с леопардов принт. Архивните детайли са навсякъде - от шапките, съчетани с дантелени горнища до вдъхновените от 90-те години строги блейзъри.

„Обичам идеята за трансформация, върху която Жан-Пол работи през годините: облекло, което започва като едно нещо и след това се превръща в нещо друго. Тук намира изява и идеята да направим ежедневните неща екстравагантни, което лично аз намират за много поетично. Измислихме бродерия, която създава оптична илюзия, че преосмисляме кодовете на Жан Пол Готие, но използвайки различни, съвсем нови техники", каза Досена в свое интервю за Vogue .

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Couture Fall/Winter 2023


Седмица на висшата мода в Париж: Schiaparelli Fall/Winter 2023


Седмица на висшата мода в Париж: Dior Couture Fall/Winter 2023

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.