Следва

Летен хороскоп 2023 - Везни

Супер лято с Three Cents - кои са, откъде идват и защо са топ

Брандът пристига у нас с дванадесет предложения, които откриваме в най-добрите заведения в страната

Food преди 9 месеца

От няколко дни насам България е сред първите пазари, които ексклузивно предлагат супер-премиум газираната безалкохолна марка Three Cents, след успешното ѝ придобиване от страна на Кока-Кола ХБК през 2022 г. 

Луксозната марка бе представена у нас с три специални последователни събития - в София в 5L Speakeasy Bar, в Пловдив - в С.И.П.И. и във Варна - в Култура Speakeasy Bar, като и трите локации бяха посетени и от един от четиримата основатели на бранда - Джордж Цирикос, супер симпатичен и иновативен човек, който, разбира се, в секундата поканихме на интервю. Директно от източника научихме най-сладките детайли около историята, философията, мисията и постиженията на Three Cents през годините, едновременно опитвайки неповторимите вкусове на марката, забъркани в отлични и много красиви летни коктейли. 

Three Cents е бранд, създаден през 2014 г. от четирима професионални бармани (и много хубави мъже) - Джордж Багос, Димитрис Дафопулос, Джордж Цирикос и Василис Каланцис. Квартетът запретва ръкави в търсене на перфектния микс за коктейли и така се ражда Three Cents - продуктът, който обича и допълва напитките по идеален начин, създавайки най-доброто за най-добрата лятна вечер. 



От първия миг на създаването си брандът се налага като супер-премиум газирана напитка, подходяща и за коктейли, и за самостоятелна консумация, и в момента успешно присъства на близо 40 пазара. Марката има и солидно професионално признание: Three Cents е носител на наградите Great Taste Awards, Mixology Bar Awards и Drinks International. Четем >>>

View Sofia: Привет, Джордж, благодарим за удоволствието да поговорим. Любопитно ни е да узнаем повече за това как се зароди идеята за създаването на Three Cents? Очаквахте ли, че само няколко години по-късно брандът ще се наложи като супер-премиум газирана напитка?

Джордж Цирикос: Създадохме Three Cents, когато установихме, че има ниша по отношение на безалкохолните напитки за коктейлни миксове на пазара. За да покрием нуждата си като бармани по онова време - с по-добра газировка и вкус, създадохме наши собствени и уникални на вкус комбинации, като първият от тях бе „Розов грейпфрут“. Успехът на бранда дойде някак естествено. Общността ни прие добре марката и уникалността, която тя донесе на пазара. А това, разбира се, може само да ни радва и да ни мотивира да продължаваме да се развиваме.

V.S.: Освен вас, зад Three Cents стоят още трима души. Кое е свързващото звено в екипа, какво ви вдъхва взаимно доверие и каква е тайната съставка за това успешно сътрудничество?

Дж. Ц.: От самото начало при нас липсва голямото его. Всички ние работихме непрекъснато за постигането на една обща мечта, която ни държеше винаги на един общ път. Четирима души, които мислят различно, но винаги действат заедно, следвайки една и съща цел.

V.S.: Защо Three Cents? Откъде дойде идеята за това име?

Дж. Ц.: Името на бранда всъщност идва от конкретен период в Америка, около 30-те години на миналия век, когато баровете, които са предлагали газирани безалкохолни напитки, са били на мода. В тези някогашни заведения, най-евтиното нещо, което е можело да се поръча, е било чаша газирана вода, която е струвала около 2 цента. И съответно толкова е трябвало да заплащат клиентите. Но ако са искали газираната им вода да бъде с вкус, е трябвало да доплатят един цент, за да го добавят. Така че три цента е била действителната сума за газирана безалкохолна напитка с добавен вкус по онова време. И затова името на марката дойде по един много естествен начин, докато проучвахме историята на газираните безалкохолни напитки.


V.S.: Какви са най-важните иновации, които внедрихте в продуктите си и как те ви помогнаха да се отличите на пазара?

Дж.Ц.: Най-голямата разлика идва от газировката. Когато създавахме рецептите, осъзнахме, че повечето марки, които бяхме опитвали, са с по-ниска газировка. И затова създадохме най-газираните безалкохолни напитки, за да могат барманите да правят много по-добри коктейлни миксове и с по-дълготрайни мехурчета.

V.S.: С какви предизвикателства се сблъскахте при развитието на Three Cents и как ги преодоляхте?

Дж.Ц.: Най-голямото предизвикателство за нас бяха първите няколко години, когато една марка се нуждае от бюджет за реклама и информираност, с какъвто ние не разполагахме. Така че трябваше да отделим повече работни часове, за да преодолеем това в момент, в който все още работехме като бармани на пълен работен ден. Днес с чисто сърце мога да кажа, че отдадеността и усилията ни си струваха.

V.S.: Каква е вашата лична връзка с Three Cents? Самият вие променихте ли се в процеса на създаване и развиване на бизнеса?

Дж.Ц.: Почти неизбежно е да не се развиваш по време на подобен процес. Бях само на 24 години, когато създадохме марката, и 10 години по-късно със сигурност мога да ви кажа, че, поглеждайки назад във времето, виждам толкова много разлики между себе си тогава и сега. Толкова много, че дори не мога да започна да ги изброявам.

V.S.: Какво е първоначалното ви впечатление от българския пазар и култура? Съответства ли Three Cents на нашите вкусове и предпочитания?

Дж.Ц.: България беше един от първите експортни пазари, които достигнахме. Това казва много. Културата и начинът, по който хората се наслаждават на вечерта и напитките си, са много сходни със същността на Three Cents.

V.S. От биографията ви разбрахме, че сте завършили Технологичен институт по компютърни науки. Какво е общото между образованието ви и барманската професия? 

Дж.Ц.: Ако трябва да бъда честен, обучението ми не ми даде каквото и да е, което да ми е от помощ с развитието на марката. Това, което всъщност ми помогна, беше именно професията, която си бях избрал – барманството, и това, че съм активен в общността ни, която непрекъснато се развива.

V.S.: Какво не знаем за Джордж извън амплоато му на новатор в лайфстайла – какъв човек сте, какво ви вълнува, какво обичате, какво в ежедневието ви ви дразни, на какво държите най-много?

Дж.Ц.: Средностатистически, обикновен човек съм. Не бих казал, че съм особено вълнуващ. Обожавам киното и вечерите, прекарани с приятели, с пица и настолни игри. Не харесвам грубите хора и съм готов на жертви в името на приятелите и семейството си.

V.S. Предполагаме, че отговорът на този въпрос ще бъде малко труден, но все пак – кой Three Cents вкус е любимият ви? Много би ни харесало да си имаме една само наша рецепта за феноменален коктейл, както се казва, директно от извора - ако не е невъзможно, може ли да помолим за вашата рецепта за Коктейла на Лято 24, който можем да приготвим лесно и сръчно и сами?


Дж.Ц.:
Любимият ми вкус в момента е „Ананас“, а една страхотна лятна рецепта включва бял ром, малко сок от лайм и всичко това се допълва с хубава студена газирана напитка „Ананас“. Идеална е за горещото лято, на което се наслаждаваме в момента. 


 
V.S.: Разкажете ни малко какво предстои по развитието на бранда, по продуктовата гама, по идеите ви за нововъведения в близко бъдеще?

Дж.Ц.
: Винаги работим върху нещо ново. Като марка се опитваме да сме в крак с тенденциите, а също и с продуктите, които барманите в действителност искат и от които се нуждаят. Така че очаквайте нещо ново съвсем скоро. 


Джордж Цирикос

Продуктовата гама на бранда у нас включва единадесет свежи стандартни напитки - Pink Grapefruit Soda, Mandarin & Bergamot Soda, Cherry Soda, Pineapple Soda, Sparkling Lemonade, Ginger Beer, Tonic Water, Dry Tonic, Aegean Tonic, Lemon Tonic, Plain, както и едно специално предложение без захар - Tonic Water Zero. Чин!!!

More Food