Следва

Мляко с боровинки: вкусен тренд в маникюра

Карамел, овес и макадамия: лате гримът е новият голям тренд

Подобно на сутрешното ви кафе, лате гримът е също толкова свеж и секси 

Face преди 9 месеца

От хромирания маникюр "глазирана поничка", до очертаните с кафяв молив устни “шоколадово брауни", TikTok има склонност да преработва съществуващите тенденции в красотата и да ги превръща в достъпна и апетитна естетика. Най-новият тренд, който набира популярност, е тенденция от средата на 2000 година, позната като “лате грим”.

Техниката се основава на използването на монохромни и допълващи се кафяви нюанси, които създават ефекта на озарен меден блясък. Както биха се съгласили 55,3 милиона създатели на съдържание в TikTok, които сами са изпробвали тенденцията, опушеният бронзов стил е идеален за тези, които търсят усещането за свеж тен през цялата година.

Как да си направим “лате грим”?

Тайната за постигане на лате грим е в избора на цветове, които попадат в едно и също монохромно карамелено семейство. Независимо дали искате да постигнете матов или сияен бронзов вид, изборът на продукти със сходни нюанси и еднакъв подтон е от първостепенно значение.

Като начало нанесете малко количество сияен фон дьо тен върху кожата си и разнесете продукта върху клепачите и по линията на косата, за да постигнете равномерен завършек. Мислете за това като за вида на кафето си - по-тъмно изпечено кафе или по-сияен тен може да пресилят напитката, затова е най-добре да изберете нещо с фини подтонове, които да разсеете с коректора си.

След това можете да оформите лицето си с кремообразен контур или бронзиращ стик, в зависимост от това, какъв вид блясък желаете да постигнете. Когато базовите продукти са добре смесени, вземете кафяв молив за очи в цвят, най-близък до тена на кожата ви. Леко прокарайте молива по горната и долната очна линия, за да придадете дълбочина на погледа. 

Финалният щрих за перфектния поглед е светъл, почти овесен нюанс, който да разнесете в сгъвката, като започнете от външната страна на окото и продължите навътре. След като сте приключили с дефинирането на сгъвката, завършете със спирала и фин намек за кафява очна линия по горния клепач. 

За да се погрижите за устните, нанесете наситен кафяв тон малко над естествения им край, тъй като ще искате да разнесете продукта нежно по целите устни, за да неутрализирате розовите или червените нюанси. С молив подчертайте леко външните ъгли на устните, за да създадете омбре ефект, който ще направи ефекта по-пухкави устни осезаем. 

И ако не сме били достатъчно изчерпателни с обясненията, следва кратък видео урок как да направите перфектния лате грим, стъпка по стъпка >>>

More Face