Следва

Trend report: "водни" нокти или маникюрът плажува

Welcome to the Armani Beauty world - гримира ни прекрасната Марияна Глуич

Пристъпвайки в света на Armani Beauty, разбираме колко специално място е всъщност. В атмосферата се усеща спокойствие и комфорт. Шишенцата с грим са наредени перфектно едно до друго, а ние мечтаем да се впуснем в тази магия 

Face преди 8 месеца

Когато сядамe да поговоря с регионалния гримьор на Giorgio Armani Beauty (това е последният път, в който ще използвамe тази дума) Марияна Глуич, тя ни споделя, че в Armani Beauty няма гримьори. Гледайки я недоумяващо, разбираме, че Джорджо Армани има дизайнери на лица (face designers). Какво всъщност означава това? Това са хора, които проектират лицето на модела спрямо неговите черти, цветове и дори характер. Armani Beauty е един от пионерите в тенденцията “no makeup makeup”, вкоренен в идеята, че гримът трябва да изглежда естествено и семпло. Всеки техен продукт за красота е създаден с мисъл за лесно нанасяне и безупречни резултати.

„Предпочитам да виждам естествени жени. Жената трябва да има куража да остарее елегантно, а не отчаяно да иска да изглежда по-млада от възрастта си“, обича да ни напомня Джорджо Армани.

Armani Beauty е съвкупност от гения на създателя си, формулите на продуктите, които „може би знаят само 2-ма човека“, както се изразява майсторката на грима, и едни от най-добрите дизайнери на лица в света. Пигментите и формулите могат се смесват и имат повече от една функция, така че нанасянето на грим се превръща в персонализирана, инстинктивна практика.

Философията на бранда се гради на четири стълба – семплост, съвършенство, комфорт, естественост. Съвършенството е търсено и постигано във всичко – съвършенство във формулите, съвършенство в цветовете, съвършенство в качеството. Чрез модерни технологии и иновативни формули продуктите за красота на Armani – от интензивно богати червила до ултра леки фон дьо тени – се превръщат в избора на мнозина, които искат перфектни резултати всеки ден.

„За да създадеш нещо изключително, умът ти трябва да е безмилостно фокусиран върху най-малкия детайл“, отново са думи на Маестро Армани.

Прецизността и дисциплината са в центъра на съвременната елегантност. Използването на изчистени линии, дискретно нанасяне на цвят и създаване на изискани форми естествено се простира и във философията за грим на синьор Армани.

Когато сядаме на стола, за да бъдем докоснати от ръцете на един от фейс дизайнерите на бранда, нямаме търпение да й зададем куп въпроси – за новите тенденции, за правилните техники и последователността на нанасяне. Много бързо разбираме, че философията на Armani Beauty е съвсем различна. Всеки грим е специално направен спрямо нуждите на клиента (tailor made). За всеки се избират конкретни цветове, подтонове и консистенции. „Подходящият грим е вечен. Той е перфектен само и единствено за точно определен човек. Затова ние не следваме тенденции“, казва Марияна, експерт с 30-годишен опит в това да направи лицето на всеки сияещо от красота.

Тя взима фон дю тена и показва, че не е нужно да се напластява, за да бъде покривен – даже напротив – нанася се много леко и в малко количество. Винаги сме обичали да нанасяме грима си с пръсти, съответно се зарадвахме, когато с две плавни движения тя постави фон дю тен на местата, които имат най-голяма нужда от покритие, точно по този начин. „Така продуктът остава на точно определено място заради топлината на пръстите“, казва великолепната мадам Глуич. 

Продуктите на Armani Beauty са изключително удобни, тъй като могат да се използват с няколко различни предназначения. Бронзантът нанасяме не само за контуриране, но и като сенки за очи, а даже и за да подчертаем веждите. Червилото може да се използва като руж, а ружът се превръща в сенки за очи.

Всичко се върти около хармонията – хармонията в грима, хармонията в облеклото, хармонията като начин на живот. Семпла елегантност и естествена грация. Това са принципите в основата на модните колекции на Armani. Същите тези концепции се развиват и в красотата. Гримът не прикрива и не трансформира, той има за цел да разкрие естествената красота.

„Вярвам, че красотата идва първо отвътре“, Джорджо Армани.

Armani Beauty е създаден за жената, която има натоварено ежедневие. А докато си говорим с едно от гурутата на Armani Beauty, тя ни разказва история, в която сме сигурни, че всички можем да попаднем или вече сме попадали - от плажа да отидем директно на луксозен ресторант. Тя слага плажния кафтан, но все пак, за да не изглежда „сякаш идва от плаж“ прави грима си за 5 минути в огледалото на колата. Кожата засиява, лицето се повдига, а устните и очите стават по-съблазнителни. Само за 5 минути.

Гледайки в малкото огледалце на пудрата как лицето се освежава с всяко следващо движение, обсъждаме това, че с Armani Beauty не трябва да мислим за техники при създаването на грим визия, а точно обратното - рисуваме като с акварел, а цветовете се сливат един в друг по-лесно отвсякога. Само с 5 продукта постигаме визия, която по принцип се прави с 10. Няма твърди линии, а само меки цветове, които преливат един в друг.

Резултатът са приказно нанесени естествени нюанси, които са покрили сенките под очите и са изравнили тена, oзарявайки го. Очите са подчертани с тъмно лилава очна линия, която да подсили зеленото в ириса. Устните и скулите леко розовеят, което придава свеж летен вид. Учудващо се добавя и златен цвят като сенки и хайлайтър. И да, това е визия, която всяка жена може да постигне за няколко минути в огледалото на колата. Това е визия, която подчертава естествената красота и придава свежест. Марияна Глуич споделя, че вдъхновението, което е имала, правейки този грим е Елена от филма Троя, защото колегата ни Роси й напомня на нея. Казва, че винаги по време на грим обича да разговаря, за да се докосне до характера на клиента и да му даде това, от което има нужда. Затова в началото казахме, че Armani Beauty е вълшебство заради 3 неща: създателя, продуктите и дизайнерите на лица. Трите заедно превръщат съвършенството в реалност.

More Face