Следва

Beauty News: Prada с нови линии бяла и декоративна козметика

Trend report: "водни" нокти или маникюрът плажува

Малко ни поомръзна от натруфени нокти ала Хейли Бийбър, не че ги отричаме 

Nails преди 8 месеца

Крещящият маникюр в цветове на дъгата с множество детайли излиза от модния коловоз. Ръцете ни са все по-често в центъра на вниманието и имат също толкова важна роля в цялостния имидж, колкото бижутата и чантите, затова и стриктно следим тенденциите. А най-новата сред тях, която ни позволява да имаме винаги безупречен маникюр, е полупрозрачният цвят, напомнящ за кристално чистите води на морето. Водният маникюр, както го наричат в TikTok, пресъздава прозрачността на вълните и се заиграва с нюансите на синьото.

Как да пресъздадем водния ефект у дома?

Звездната маникюристка Зола Ганзоригт споделя мини урок в Instagram, в който стъпка по стъпка показва как да възпроизведем визията у дома.

Зола започва с нанасянето на два различни лака за нокти на OPI, и двата в нежни синьо-зелени нюанси. С помощта на магнитна пръчица тя ги комбинира, а след това нанася обилен слой бял топ лак и с четка създава малки петънца, имитирайки начина, по който светлината се отразява върху водата.

Без значение дали ще се придържате към основните два нюанса или ще пресъздадете идеята на визията, ноктите ви ще изглеждат нежни като морска пяна. 

Водни нокти с 3D капки

Специфичното изкуство изисква няколко допълнителни умения, затова ви препоръчваме да си запишете час при маникюриста. Красотата тук се крие в това, че ноктите изглеждат покапани с прозирни водни капки.

Минималистичен, но ефектен подход

Ако не сте фен на цветовете, но искате красиви нокти, решението е супер лесно. Новият тренд предоставя безброй възможности, една от най-готините сред които е перфектната вариация за къси нокти на маникюристката Бетина Голдщайн.

Нейната интерпретация включва изчистена нюд основа и две или три капки гел, които образуват нежни морски мехурчета. Нетипичен и интересен стил, който определено ще пробваме. 

Кой според вас ще победи в борбата за най-добър летен тренд - водният маникюр или ноктите в нюанс на боровинково мляко?
 

More Nails