Следва

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Sportmax, изящно мек футуризъм

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Gucci, дебютът на Сабато де Сарно

„Ancora“ на италиански е „отново“, а също и името на дебютната колекция на Сабато де Сарно (Sabato de Sarno) за Gucci, която поради лошото време беше преместена от брандираните улици на миланския квартал Брера в Gucci Hub

 

Runway преди 7 месеца

„Първата ми колекция е като визитна картичка. Тя е лична, казва много за мен и моя дизайн, намеква за моите чувства и моите хобита. Това са нещата, които искам да изследвам в Gucci“, коментира работата си Сарно, който преди това работи в екипа на Valentino под ръководството на Пиерпаоло Пичоли (Pierpaolo Piccioli). Последният, между другото, беше видян на първия ред на така важното за бившия си колега шоу в Милано.

Но, да се върнем на колекцията. Това наистина е ода на любовта към италианската модна къща и абсолютно лична история за връзката на Сабато с архивите, която според всички канони се оказа много чиста и хармонична. Усеща се, че дизайнерът търси личен вектор на движение в марката, но той, разбира се, се различава от това, което видяхме в ерата на Алекандро Микеле (колко бързо лети времето, но, благодарим за платформите)(вижте още: "Поклон, маестро! Алесандро Микеле вече не е творчески директор на Gucci").

Синьор Де Сарно започна с "късите" внушения: черни микрошорти и черно палто, комбинирани с бяла тениска и вечната класика „Джаки“ на дълга презрамка. Между другото, Матю Блази (Mathieu Blasi) започна да пише историята на новата „Bottega“ също с бяла тениска (да се чете: празен лист), а влиянието на новия творчески директор на Bottega Veneta се усещаше в цялото шоу: в работата с кожа, в аксесоарите и дори в ресните. 

Де Сарно наистина експериментира много добре с кожата: от гладка кожа неговият екип шие вталени якета, сака и топове в стила на Tom Ford, а от оребрена кожа, обсипана с лога, сарафани с А-силует, поли молив и микрошорти. Не са забравени и минималистичните рокли в пастелни нюанси и бродираните със стъклени мъниста, както и комбинезоните (включително кожени) в тандем с мокасини и семпли къси палта. Няколко изображения с провлачени, много  широки дънки също се появиха в полезрението: моделите ги носеха с подходящи спортни якета и джъмпери, чиито яки бяха потопени в щедро разпръснати кристали.


Сабато де Сарно е новият творчески директор на Gucci


Цялата колекция на маестро Сабато де Сарно за водещата италианска луксозна амодна къща Gucci e в галерията ни >>> цялата колекция на Fendi пък, отново за Пролет/Лято 2024 е тук

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.