Следва

"Опенхаймер" изпревари с много Златни глобуси "Барби": наградените

High & low: John Galliano: обещаващият филм за гения идва през март, какво знаем

Очакваме лентата през март.
 

Movies & TV преди 4 месеца

"Ще ви разкажа всичко", казва Джон Галиано в първите минути на “High & Low: John Galliano”, документалният филм, посветен на живота и кариерата му. Откакто подучухме, че подобен проект се обсъжда, непрекъснато следим развитието на темата и най-сетне лентата има две премиерни дати - 8 март за САЩ, Великобритания и Ирландия и 15 март за Канада. Европа все още не фигурира в списъка, но сме убедени, че до края на премиерния месец и ние ще можем да се насладим на всички детайли от историята на Галиано.

Кадър от "High & Low: John Galliano"

"High & Low: John Galliano" ни пренася с машина на времето до 1960 - рождената година на Пикасо на модата. Действието се движи хронологично и преминава през детство на дизайнера в Южен Лондон и студентските му години, завладяни от идеологията на хедонизма, до възхода, падението и възраждането на личната му марка (четете още: Дебютната колекция на Джон Галиано за Maison Martin Margiela).

Отделно внимание се обръща на момента, сринал Галиано и света му през 2011 година - антисемитското изказване срещу най-малко трима души, в кафене в Париж, които му носят присъда и уволнение от Dior: "Този период беше отвратителен, нечистоплътен, споделя самият Галиано: - Беше просто ужасно."

Кадър от "High & Low: John Galliano"

Режисьорът на лентата - Кевин Макдоналд, разкрива в интервю за Vogue двете причини, вдъхновили го да създаде документален филм за Галиано: "Първо, Джон е смятан за един от най-великите дизайнери през последните сто години - всички ми казват, че този човек е гений. Какво всъщност означава това в света на модата? Какво означава да си един от най-великите?".

“Другото”, продължава той, “е свързано с онези антисемитски инциденти и последвалото уволнение на Галиано от Dior. Интересуваше ме въпросът какво се случва след това? Има ли механизъм за прошка за това в обществото?"

Джон Галиано, 2005

"High & Low: John Galliano" цели да покаже, че пътят към прошката на обществото е пълен с противоречиви знаци и сложни отклонения. Джон Галиано е бил готов да разкаже своята истина, но не всеки е бил готов да я чуе и приеме: "Джон знае, че никога няма да му бъде простено от всички", казва Макдоналд. "Той иска да бъде разбран - да има възможност да обясни, доколкото може, какво се е случило. И иска случаят му да послужи като предупреждение. Но той също така се притеснява да не направи историята си твърде депресираща."

Всъщност, Галиано споделя, че уволнението от Dior в било като катализатор за осъзнаване на проблемите, които е имал. Дало му е така необходимия тласък за промяна (четете още: МИНАЛОТО: разкъсаната секси рокля на Кортни Лав от Christian Dior и Галиано).

Джон Галиано и FKA Twigs на Met Gala 2023

И докато отново сме в очакване на новини за филма за модния гений, ви припомняме една от колекциите - икони на Маестрото -  Миналото: трудно преглътнатата преди 22 години колекция висша мода на Джон Галиано за Dior.

More Movies & TV