Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Dior Couture Fall/Winter 2023

Пищен първи ред AKA гостите на Седмицата на висшата мода в Париж

От Карди Би с пера през Камила Кабейо с прозрачна рокля, до Александра Дадарио в елегантен костюм - модните решения на звездите от А до Я

Runway преди 9 месеца

В Париж се състояха ревютата Висша мода, припомняме: Dior, Schiaparelli, Chanel и други. И този път, творейки висша мода, дизайнерите показаха високата цена на ръчния труд, рисковете от това да си много смел в индустрията, както и съвкупната креативност на стотици умове, работещи в екипи като пчелички, чиято пчела майка е дълговечният бранд, за чиито имидж се трудят. 

Подобна концепция уловихме и сред гостите на луксозните ревюта: от Карди Би, Трейси Елис Рос и Филипина Лерой-Болю в Schiaparelli до Натали Портман, Александра Дадарио и Елизабет Дебики в Dior - следват част от големите звезди, които присъстваха на ревютата Висша мода Есен/Зима 2023 във френската столица >>>

Натали Портман в Dior

Дори да се постараем да намерим дефект във визията на Натали Портман, не можем. Актрисата напомня горска фея с бялата си рокля с флорални мотивини, перфектно съчетана с бели сандали на ток и малка кремава чантичка - перфектният Dior аутфит.

Ерин О'Конър в Dior

Шик с лек френски привкус - мис О'Конър избра небрежна, но много изтънчена визия с дълъг шлифер и заоблени обувки на ток.

Александра Дадарио в Dior

Тук други думи, освен възклицанието - "Уау!", са напълно излишни. Дадарио сияе в изчистен костюм в кремав цвят, съчетан със семпъл бял топ и елегантни обувки с дантелени детайли.

Елизабет Дебики в Dior

Макар комбинацията от елегантна черна пола, обувки на ток и бял потник да не е сред любимите ни визии от седмицата на висшата мода, трябва да признаем, че Елизабет изглежда достатъчно добре в нея.

Киара Ферани в Dior

Киара излъчва неповторима изтънченост с бялата си рокля и черни сандали. Тя е намерила и  най-добрия начин да допълни визия за ревю на Dior, а именно - легендарната чанта Lady Dior(вижте още: "Големите любовни истории: Лейди Ди и Lady Dior").

Камила Кабейо в Iris van Herpen

Не сме много сигурни какво е целяла Камила, избирайки тоалета си - странна комбинация от полупрозрачна рокля и заплашитлно високи златисти обувки на платформа. Харесва ли ни? Не съвсем, макар че дизайните на Iris често са предпочитани от кралски особи, в който случай внушението е съвсем различно(вижте още: "Опс! Кралицата на Нидерландия празнува юбилей в "гола" 3D-рокля"). 

Карди Би в Schiaparelli

Карди не би била себе си, ако не взриви модната ситуация. Намираме я за превъзходна с този гарванов шик с пера, тюрбан, злато и деколте до "кръста".

Гуендолин Кристи в Schiaparelli

Черното е класика, която отива много на Гуендолин. Едноцветният ѝ костюм е забележително съчетан със семпли златни бижута и обувки на ток с интересен детайл.

Трейси Елис Рос в Schiaparelli

Прецизна елегантност! Това бихме използвали, за да опишем костюма на Трейси Рос с разкошни ръкави, съчетан с обемни обеци и кокетна клъч-чанта.

Филипин Лерой-Болю в Schiaparelli

Филипин Лерой-Болю е еталон за красота и мода във Франция и добре знае как да подбере тоалета си. Този път тя ни изненадва със сатенена рокля с едно рамо, големи обеци и чанта със златисти елементи от бранда, която без колебание добавяме в списъка за желани модни аксесоари.

Ребека Дейън в Schiaparelli

Ребека Дейън е разкошна в дългата си вечерна рокля, малка чанта и обеци, напомнящи морски раковини. Фееричната визия се допълва от сини сенки за очи и стегната плитка.

Лия Кебеде в Schiaparelli

Не сме предполагали, че кафява рокля и златни бижута могат да се съчетаят толкова добре с бели ботуши на ток, но Лия Кебеде ни доказа точно това.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.