Следва

Изложбите, които си струват: Кольо Карамфилов/Отвъд човека

"Няма Кен без Барби": Райън Гослинг разкритикува Оскарите за неноминирането на Марго Роби

Актрисата не попада в нито една от категориите на престижните филмови награди, които ще се връчат на 10 март. 

Movies & TV преди 3 месеца

След като излезе пълният списък с номинации за “Оскар” 2024, Райън Гослинг се изказа категорично срещу факта, че нито екранната му партньорка Марго Роби, нито режисьорката на филма Грета Гъруиг са сред номинирани за наградите. Самият той попада в списъка за най-добра поддържаща мъжка роля, а “Барби” е номиниран и в няколко други категории, включително за най-добър адаптиран сценарий, за дизайн на костюмите и за най-добра поддържаща женска роля за Америка Ферера.

"Няма Кен без Барби и няма филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби - те са най-отговорни за този исторически, световноизвестен филм. Никакво признание не би било възможно за всички, участвали във филма, без техния талант, търпение и гениалност", каза Гослинг пред People.

"Те разполагаха само с бездушни, полуоблечени кукли и успяха да ни разсмеят, разбиха сърцата ни, развиха културата и създадоха история. Техният труд заслужава признание, заедно с този на други много достойни номинирани".

Мнението на Гослинг бе споделено от мнозина, а феновете на филма нарекоха липсата на номинации за Роби и Гъруиг "удар по индустрията".

Припомняме, че това не е първият път, в който "Барби" не успява да постигне успех - на "Златен глобус" филмът загуби по брой награди от основния си конкурент - "Опенхаймер" на Кристофър Нолан. 

More Movies & TV