Следва

Ревюто на Jacquemus: Джиджи Хадид и Витория Черети на подиума, Джулия Робъртс и Кайли Дженър сред гостите

Революция на формите: Jacquemus пренаписва стандартите с "Les sculptures”

Суперзвезден състав за Ready-to-wear колекцията за Пролет/Лято 2024 на френската модна къща Жакмюс.   

Runway преди 2 месеца

Един от задължителните елементи в ревютата на Jacquemus е мястото. То не просто служи за фон, а допълва историята на колекциите и допринася за възприемането на моделите, по начина, по който творческият директор Симон Порт Жакмюс си ги представя. Изключение не прави и последната - "Les Sculptures", която беше показана в музея на модерното изкуство “La Fondation Maeght” в Южна Франция.

Следващата неизменна съставка са внимателно подбраните модели, които да представят творенията на Жакмюс. Изборът никога не разочарова - ревюто откри Джиджи Хадид, облечена в палто с обемни ръкави и заоблено деколте, каквото никога досега не бяхме виждали при връхните дрехи. Този силует се повтори няколко пъти в разнообразни форми в рамките на колекцията, внасяйки усещане за ретро настроение от 80-те години на миналия век. Полите от тип "молив", широките рамене, леопардовият принт, острите обувки, аксесоарите и леко разрошената коса създадоха общата естетика на "Les Sculptures".

За пореден път Jacquemus успя да балансира между високите модни изисквания и практичността. Симон Порт Жакмюс представи колекция с голямо въздействие, без сезон, богата концептуално, но не и твърде придирчива - съвършенство в Ready-to-wear нишата, цялото в галерията ни.
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.