Следва

Седмица на модата в Ню Йорк Есен/Зима 2024: ежедневната възвишеност на Tory Burch

Седмица на модата в Ню Йорк Есен/Зима 2024: Khaite за Mob wifes

Кожени палта и златни вериги ще царуват върховно през есента, плюс повече цвят, повече аксесоари и по-елегантни тоалети за момичетата в Ню Йорк.

Runway преди 2 месеца

Вмъквайки се в тъмното заведение на Pier 61 Chelsea Piers, е трудно да се види стъпалото отпред, да не говорим за знаменитостите до вас (Наоми Уотс, София Ричи Грейндж, Кристофър Абът и Моли Гордън, освен останалите). „Не виждам нищо тук“, казва Джена Лайънс на колега редактор.

Тези, които се причисляват към култа на Khaite, известен още като "готините мацки на Ню Йорк" като Lyons, които искат лесни за носене, много луксозни и прецизни дрехи, знаят много добре, че черното е символ на марката. Достатъчно е да се позовем на по-голямата част от дизайните им или дори на магазина на Mercer Street, с толкова тъмни прозорци, че едва се вижда вътре. Въпреки, че естетиката определено работи – Катрин Холстейн беше обявена за дизайнер на дамско облекло на годината на наградите CFDA за втора поредна година през 2023 г. – този сезон Холстейн разширява мрачната си визия, за да включи стригани връхни дрехи, купища златни вериги и цяла нова гама от аксесоари - по-специално токчета с надникващи пръсти. Мъжкото облекло е с релаксирани кройки и висококачествени материи, омекотени с ленти от органза. Видяха се дълги палта, иновативни подходи към комбинирането на смокинги с плетени части и цветни аксесоари. Обикновено черното и бялото върховно царуват, но Холстейн сега добавя сиво, зелено и даже биволска кръв в комбинацията с шарка на точки, вдъхновена от красотата на шаловете. Наслаждавайте се, мафиотски съпруги

Според бележките на шоуто, колекцията Есен/Зима 2024 изследва „вехтостта на паднала завеса съвсем буквално, извайвайки я върху тялото и оставяйки формата да се свлече“. Това става ясно в развяващите се, разкошни тоалети: дълги поли в цвят слонова кост, копринени рокли с набори и прозрачни слоеве без нищо друго освен бельо отдолу, а понякога и съвсем без нищо.

За Холстейн актът на спад и възход се връща към идеята за наследство - по нейните думи, „каквито сме били, такива и ще бъдем, преминавайки от поколение на поколение“. С това тя посвети шоуто на майка си. Докато на фона се чуват Radiohead, Joy Division и Cat Power, жената Khaite марширува напред, още по-структурирана и елегантна, отколкото беше през миналия сезон, карайки всички по местата в залата мисловно да изкупуват колекцията в аванс, доста преди тя да влезе в магизините. 

Цялата колекция яна американския бранд Khaite Есен/Зима 2024 е в галерията горе >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.