Следва

Шапката и шалът се обичат, особено в началото на пролетта

Седмица на модата в Ню Йорк Есен/Зима 2024: безвремието на Michael Kors

Никога не е късно за освежаване на познатия почерк!
 

Runway преди 2 месеца

Майкъл Корс е истински майстор в организирането и представянето на своите колекции, като винаги успява да изненада публиката с нещо ново, на фона на незабравеното старо (все пак говорим за един от класиците на американската мода). Изключителният му усет за елегантност не го подлъга и по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, където маестрото показа колекцията си Есен/Зима 2024 година, наречена "Безвремие" ("Timeless").

На минималистичен подиум в индустриален стил дефилираха модели, облечени в дрехи, съчетаващи класически елементи от миналото със свежестта и динамиката на днешния ден. Корс умело използва пищните визии от 80-те, като ги смесва с изтънчения минимализъм на 90-те и претворява дрехите така, че да паснат на изискванията на 21 век (вижте още: Седмица на модата в Ню Йорк Есен/Зима 2024: уютният минимализъм на Proenza Schouler).

Същевременно, колекцията е хармонична смесица между смелост и удобство, демонстрираща пухени плетива и рокли, съчетани с обемни якета, което създава неочакван, но перфектно овладян контраст във визиите.

Дантелата заема специално място в почти всяка една от визиите, като наш фаворит са слип роклите, към които е добавен дантелен кант за още повече нежност. Вечерните облекла варират от силно откровени силуети до супер класически кройки в стил Каролин Бесет-Кенеди.

За пореден път Майкъл Корс показва, че никога не е твърде късно да опиташ нещо ново в моден аспект и, макар и леко предвидима, модата му остава силно притегателна с универсалния си език и дискретен, но уловим лукс. Цялата колекция на Майкъл Корс Есен/Зима 2024 е в галерията >>>
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.