Следва

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Gucci и "няма тема, темата са дрехите"

Третата колекция на Сабато де Сарно за Gucci продължава да надгражда кодовете, заложени в предишните му две: минимализъм, сексуалност и работа с архивите на Tom Ford.

Runway преди 1 месец

И в саундтрака на Дид Дева и Морган К, които пеят за рестартиране, дизайнерът призовава да не се влагат ненужни значения: „Това е просто песен, която харесвам. Танцувам на нея."

Сабато, по собствените му думи, този път е решил да комбинира това, което най-много мрази и обича, защото от такова противоречие може да се създаде нещо специално. Ето защо на модния подиум имаше място както за палто с пайети, така и за графичен принт върху жакард в стила на 70-те.

За есенно-зимния сезон дизайнерът коригира нюансите на познатата ни палитра към по-тъмни, отново използва ултрамини дължината, признава чувствата си към кожата и прозрачността и добавя масивен, но все пак много висок ток към мокасините на платформа. Тук са и ботушите над коляното, които имат всички шансове да станат бестселър; стилът "по бельо", който продължава да набира сила; бушлатите с различни яки, както и платнените чоукъри, покрити с метал отгоре.

„Никога нямам тема. Моята тема са дрехите”: за съжаление (или за щастие) четем отново това послание в работата на де Сарно, цялата в галерията и видеото, сезон Есен/Зима 2024/25, Седмица на модата в Милано >>> 

Вижте още: Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Gucci, дебютът на Сабато де Сарно.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.