Следва

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Balenciaga

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: невероятно носима Schiaparelli

Докато индустрията упорито твърди, че висшата мода на креативния директор на Daniel Roseberry в Schiaparelli не се различава от ready-to-wear колекциите му или т.нар. конфекция, което прави тези дизайни много трудни за носене в реалния живот, дизайнерът доказва точно обратното.

 

Runway преди 1 месец

Даниел поднесе на модния подиум в Париж изключително изчистени и удобни за носене дрехи. В работата му, разбира се, ясно се четат кодовете на самата Скиап, но този път всичко е направено деликатно, с голямо внимание към непрескачането на границите и начинът модата да те влюби в себе си, без да те шамароса. 

Костюмите обезателно са сдобити са просторни джобове на крачолите и плитка вместо вратовръзка; палтата до едно са с права кройка и без копчета, но със „златно кюлче“ вместо брошка; бялото е повече млечно, отколкото снежно, поради което и специфичните текстури на платовете, и разточителните златни копчета не пречат, а довършват и стилизират безпроблемно.

Кадифето и денимът са уважени подобаващо от маестро Розбъри, който разчита на носталгията към тези материи, което не пречи да заложи на сложни експерименти с другите си любими материали - кожата и туида. 

Цялата колекция ready-to-wear Есен/ Зима 2024 на модна къща Schiaparelli от Седмицата на модата в Париж е в галерията и видеото > 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.