Следва

WE LOVE пристигат за представянето на брой Зима 2010 на сп. Едно

Кьорави Маймуни в Пистолет

"Кьорави маймуни" може да бъде приета като малък подготвителен ескиз към бъдещ проект, в който, при наличие...

Events преди 13 години

Странно, но им отива. Изложбата "Кьорави маймуни" на Владислав Георгиев илюстрира една фикция, поставяща човекоподобната маймуна в неизбежна и обречена ситуация, а именно маймуната се стреми към банана неизбежно, изяде ли го е обречена на слепота. Заключена в това уравнение, което изглежда напълно правопропорционално, маймуната следва еднопосочната графика на своята еволюция.

"Кьорави маймуни"
може да бъде приета като малък подготвителен ескиз към бъдещ проект, в който, при наличие на достатъчно мотивация, авторът би задълбочил концептуално работата си най-вече по отношение на грешните уравнения.

P.S. Подтикът за създаване на творбата се корени в детството на автора, както и на останалите хора от неговото поколение: всички помним любовта към трудно добития новогодишен банан.

Когато авторът заминава за Германия като дете едно от най-очарователните неща, които открива там, е изобилието от банани.

И така в неговото съзнание се формира връзката между запада и бананите; съответно изтокът и липсата им. При скорошното си завръщане в България авторът си припомня своите бананови копнежи като най-точен израз на усещанията си в своята преоткрита родина. Владислав Георгиев всеки ден изяжда поне един банан.

BLIND MONKIES
КЬОРАВИ МАЙМУНИ
Владислав Георгиев 19 ноември - 02 декември, откриване 19 ноември, 20h

Галерия ПИСТОЛЕТ, в мазето на ЧАЙКА, Раковски 122, вход откъм Хан Крум

 

www.vladisart.de
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 4 дни

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.