Следва

Графиката не е черно-бяла, казва художникът Стефан Марков

Любен Дилов-син се потопи във вана заради заради благотворителен проeкт

Дни преди Коледа Любен Дилов-син се «потопи» в ретро вана като подарък за колегите си от списание...

Events преди 13 години

Дни преди Коледа Любен Дилов-син се «потопи» в ретро вана като подарък за колегите си от списание BRAVACASA, за специалния им проект Show me your room.

Главният редактор на списание L’EUROPEO, който е и diving маниак, се „жертва” за колегите си от BRAVACASA и за няколко минути влезе в образа на радикалния френски политик и журналист Жан Пол Марат, който на 13 юли 1973 г. е убит в собствената си вана.

В навечерието на Коледа, когато всеки търси топлината и уюта на дома, BRAVACASA се опитва да разбере колко точно е нужно, за да бъде превърнато едно обичайно пространство в място с индивидуален характер, при това точно твоя.

Осем от хората, които са лицето на QM, приели предизвикателството да изразят себе си през интериора. В експеримента се включиха главните редактори на списанията L’EUROPEO, МАХ, AMICA и ABITARE - Любен Дилов-син, Георги Тошев, Богдана Златева и архитект Петър Торньов, модният редактор на AMICA Сандра Клинчева, lifestyle директорът на QM Мира Лазарова, редакционният директор на ABITARE Цветана Шипкова, арт директорът на MAX Лия Димитрова и фоторедакторът Ана Йованович.



На 19 декември 2010 г. Show me your room прераства в благотворителна изложба. Гостите ще могат да си купят от уникалните фотоси, а 50 процента от приходите ще бъдат дарени на Музикалното училище в София.

В издателство QM на ъгъла на улиците „Шипка” и „Васил Априлов”.
 

More from View Sofia

Говори ми за ЛЮБОВ, Георги Тошев

Love преди 4 години

Нали вече не ви е странно как всяка година след месец януари идва февруари, а ние, специално за вас, вече за пети път "го крадем" (и ни е много гот от това плячкосване!) и правим подвластен на чувствата, страстта и любовта! Да, на тази луда, луда Любов! Ще говорим за Любов, и още как! Няма да спираме скоро! Ще я гоним, търсим, крадем, целуваме, разобличаваме, осуетяваяме, сграбчваме, освобождаваме, прегръщаме, ако се налага - ще й разкъсваме дрехите, дори! И Тя, също като близката си роднина Истината, е още по-красива, разгорещена и сексапилна, когато е гола.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?