Следва

Лейди Гага сваля маската на суперзвезда пред HBO

Боса нова звездата Розалия де Соуза пристига в София

Въпреки че е родена в Бразилия повече й фенове я познават като италианка. Розалия се мести в Италия на 23, където откриват необикновения й талант...

Culture преди 13 години

Бразилската звезда на боса нова Розалия де Соуза пристига в България този четвъртък. Мястото на срещата естествено е Sofia Live Club, а началният час - 22:00.

Въпреки че е родена в Бразилия повече й фенове я познават като италианка. Розалия се мести в Италия на 23, където откриват необикновения й талант. Честта има човекът, който мнозина познават като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последното десетилетие – Никола Конте. Именно с него Розалия записва първия си електро, джази, боса нова албум Garote Moderna, а покрай съвместното им сътрудничество тръгва и международната слава на тази темпераментна дама.

Албумът е последван от Garote Diferente. Третият й диск се казва Brasil Precisa Balancar и е записан изцяло в Бразилия под ръководството на легендарния боса нова маестро Roberto Menescal. През януари 2009 г. излиза и последният й засега албум D’improvviso, в който Rosalia се връща към корените си и по-специално бразилската музика от 60-те. В него тя преплита афро джаз звуци с бразилската музикална традиция, в която смесицата от ритъм и хармония прераства в боса нова джаз поп.

Казват, че гласът й притежава особена живителна сила и с лекотата на перце носи накуп цяла палитра от емоции, към които тя влага страстно чувство и изтънченост във всяка песен. Заповядай в четвъртък да се убедиш на живо.

28.04.2011
четвъртък
Sofia Live Club
22:00 часа
билети - 20/25 лева
 

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.