Следва

Editors' choice: Съботен клас поезия

News Екстаз в петък: Дейвид Шуимър стана татко, Skype в блокаж, Burberry излиза на печалба, да подгреем за Стинг

Той го обяви официално едва вчера на страницата си в Туитър като написа „"Здравейте, всички. Моля, посрещнете...

Events преди 12 години

1. Звездата от „Приятели” Дейвид Шуимър стана татко този месец.


Той го обяви официално едва вчера на страницата си в Туитър като написа „"Здравейте, всички. Моля, посрещнете на този луд, но красив свят дъщеря ми Клио".

44-годишният Шуимър и родената в Лондон 25-годишна Зоуи Бъкман се сгодиха миналата година през март месец, а сватбата се състоя без много шум миналия юни.

Съпругата му е фотограф за списанията GQ и MarieClaire.

Близките на семейство Шуимър споделят, че са много щастлива двойка и ще бъдат прекрасни родители на малката Клио. Дали ще стане Холивудска тв звезда като баща си или известен фотограф като майка си не се знае, но със сигурност много врати от сега са отворени пред нея.

2. Тази вечер от 22 ч. в София Лайф Клуб ще се състои концерт на един от най-известните китаристи в света Доминик Милър.



Той е известен най-вече като „китаристът на Стинг”, който пък след 10 дни ще има концерт в София. Доминик Милър пристигна в страната ни през май с част от осналите музиканти от групата Майк Линдъп (пиано), Рани Криджа (перкусии) и Николас Фижман (бас).

Роден в Буенос Айрес, Милър израства в Аржентина. Още на 15 години започва да свири на китара и заминава да осъвършенства своите познания.

В момента е един от най-добрите китаристи в световен мащаб. Ако си изпуснал тази новина или не ти е останало време да си купиш билет- все още има и могат да бъдат закупени на място на цена от 35 лева.

3. Ако и ти имаш проблеми от вчера със Скайп е добре да знаеш, че си част от тези 95% от потребителите в цял свят, с които това се е случило.

Компанията обяви в Туитър, че работят по отстраняването на технически проблеми, които до следващите няколко дни трябва да се премахнат.

Освен това, публикуваха инструкции как да се справим с проблема при някои от версиите и да не приемаме непознати файлове, които могат да ни лепнат вируси на компютрите.

За последната една година това е втория път, в който Скайп се разваля в световен мащаб.

Дали пък някои от конкурентните социални мрежи не работи по въпроса това явление да зачестява?

4. Преди по-малко от година Тери Ричардсън снима Кристъл Рен в малко смущаваща сесия в негов стил пред купища спагети.




Днес той отново си играе с пастата, този път по поръчка на японския Vogue.

Поредицата от снимки се казват "Spaghetti Western" и моделът Линдзи Уиксън се храни толкова лакомо, че чак сосът Болонезе й влиза в елегантната рокля, която е облякла.

Някак си не разбираме идеята на цялата тази фотосесия, но сигурно е много трудно да се направи пастата да изглежда модерно.

5. Печалбата на британската марка Burberry изживява най-силния си период в момента.



От 82,2 милиона британски лири през 2009-2010 до 206,3 милиона британски лири от средата на 2010 до март 2011 година. Най-големи продажби имат от чанти и аксесоари, като от компанията се надяват до края на годината да достигнат още повече. Със сигурност ще имат по-големи успехи, защото отварят нови магазини из Азия и най-вече в Хонг Конг, където са най-купувани. В Лондон и Ню Йорк също се очаква да се отворят няколко нови магазина. От 2009- та година насам Burberry е поредната марка, след Прада и Армани, която увеличава над два пъти повече печалбата си за една година.

6. И накрая завършваме с едно приятно лятно предложение.



Ако имаш намерение да пътуваш извън страната или живееш някъде в чужбина, следващият месец е много подходящ да посетиш магазините на H&M.

Освен страхотните цени, които предлагат изборът е много голям и цветен това лято. Качествените колекции в красиви цветове се предлагат за жени, мъже и деца.

Имаш голям избор, затова ако пътуваш или живееш извън България, бързо отивай в най-близкия H&M и се отдай на шопинг.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?