Следва

Wu -Tang Clan с подгряващ концерт за Loop Elevation

News Екстаз в понеделник: Рокля на Мерилин - национално съкровище, Риана пак отнесе критики за нестандартен клип, Надал надви Федерер

Нюйоркската компания inQuicity събира средства, за да върне в града световноизвестната бяла рокля на Мерилин...

 

Events преди 12 години

1. Тазгодишните Балкански музикални награди се проведоха в Народен театър София, където бяха отличени най-известните звезди в района.

За няколко часа площад Батенберг и местата около него се бяха превърнали в голяма дискотека.

Звездата на тазгодишните Балкански музикални награди се оказа отново румънката Инна. Тя грабна най-много статуетки с диско изпълненията си. Инна ще отнесе в Букурещ три статуетки, сред които и за най-добра певица на Балканите.

Турската рок група "Манга", сменяйки за кратко жанра, си осигури приза за най-добра балканска група.

Българско участие имаше в категорията "балкански проект", за който беше отличен чуждестранният дует на Теодора и Йоргос. Хитът на вечерта беше в мига, когато на сцената се качи легендата на живата музика Горан Брегович и неговия вечен Оркестър. С неговите две изпълнения концертът беше закрит.

2. Нюйоркската компания inQuicity събира средства, за да върне в града световноизвестната бяла рокля, носена от холивудската икона Мерилин Монро.



Става дума за тоалета на звездата от филма "Проклетите седем години", от който е и прочутата сцена с топлия въздух от подземната шахта, направил роклята знаменита. Собственичката й в момента е актрисата Деби Рейнолдс, която се очаква да я продаде за 2 млн. долара на търг в Бевърли Хилс на 18 юни.

Компанията inQuicity набира дарения, за да бъде върната обратно роклята в Ню Йорк и да се изложи на постоянна изложба, вероятно в музей, след като прочутата дреха извърши национална обиколка.

3. Американският телевизионен съвет разкритикува силно новия клип на Риана „Man down”.



В последното й видео певицата се крие в станция на метрото с пистолет в ръка, след което стреля по мъж, който преминава от там. По-късно Риана се появява на купон и на излизане същият мъж я напада.

Всъщност най-много оплаквания са постъпили от родители в САЩ, където са силно притеснени, че като музикална икона, нейното поведение ще повлия на децата им и ще бъде възприето за „добро” и „правилно”.

Други асоциации пък виждат във видеото хладнокръвно убийство и желаят незабавно да се забрани.

Това не е първият път, в който Риана скандализира с видео. Припомняме ти, че преди време във Великобритания забраниха видеото й “S&M”. Седмица по-късно бе свалено от ефир в още 10 страни.

http://www.youtube.com/watch?v=sEhy-RXkNo0

4. Рафаел Надал спечели Ролан Гарос в Париж срещу съперника си Роджър Федерер. Това е шеста победа за последните 7 издания на испанеца.



Победата му срещу Федерер е за четвърти път на финал след 2006, 2007 и 2008 година и така този път взима десета голяма титла подред в кариерата си.

Надал допусна само 27 непредизвикани грешки в срещата срещу 56 на съперника си. Тенис запалянковците не останаха изненадани от резултата, въпреки достойното представяне и на двамата.

5. С парти под мотото „Освободи дивата страна на забавлението!” бе представена новата бира Desperados в столичния клуб Culture Beat на 2-ри юни.



По време на събитието гостите опитаха напитката с вкус на текила и усетиха нестандартния характер на марката.

Изненадите, поднесени от Desperados по време на събитието са били част и от промоционалните активности, с които е стартирало лансирането на марката в България.

Съдържанието на алкохол от 5,9 % я нарежда сред най-силните бири на пазара ни. Думата Desperados произлиза от Латинска Америка и е символ на непримиримост и стил на живот, различен от общоприетия.

Поради нестандартния си характер, така напитката приема точно това име като най-добре определящо я.

Desperados е на българския пазар от началото на месеца и може да се намери по всички елитни барове и заведения в страната.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?