Следва

Editors' choice: Най-дългият ми ден

Индийски дух в понеделник вечер - пиле, но какво

Посоляваш и пържиш в тенджера с масло /едно малко пакетче/ до зачервяване, след което изваждаш. В същото...

Food преди 12 години

Пиле по индийски не си правил отдавна, сто на сто.

Не е ясно защо точно в понеделник се насочихме и ние натам, но едно е сигурно. Рецептата, която ти предлагаме, е изключителна и ще се превърне в твоя любима веднагически.

Трябват: килограм пиле, оптимално бутчета и бяло месо. Бутчетата разрязваш на две - отделно бутчето и отделно джоланчето.

Посоляваш и пържиш в тенджера с масло /едно малко пакетче/ до зачервяване, след което изваждаш. В същото масло прибавяш нарязаният на ситно или на филийки /както ти харесва, но поне две глави/ лук, предварително възварен лекичко във вода и изцеден. След запържването на лука поставяш брашното за сгъстяване на соса, точно две супени лъжици, и кърито, точно 1 супена, но с връх.

Всичко това заливаш с топла вода или бульон, посоляваш на вкус, разбъркваш добре и прибавяш месото. Поставяш вътре две на брой, обелени и нарязани на парчета, сладки ябълки. Всичко заедно ври, докато омекне месото.



Готовото месо изваждаш в друг съд, а върху него изливаш пасирания сос заедно с ябълките и зеленчукът. Сосът трябва да бъде гладък и немного гъст. За гарнитура поднасяш ориз, сварен и посолен, за който също твърдиш пред гостите и себи си, че е по индийски, за да е пълно съвършенството на тази топла и екзотична понеделнишка вечер.

Наздраве!
 

More from View Sofia

More Food