Следва

News Екстаз в петък: Памела Андерсън стана на 44, Джъстин купи MySpace, вече ще има реклама и в БНТ, Цвети Пиронкова най-сески тенесистка

FLOWERS сред цветна градина

Експозицията представя в естествена среда флорални елементи, с акцент върху красотата на женски фигури и...

Events преди 12 години

Поредица от цветни пърформанси FLOWERS стартира младата дизайнерка Симона Грошевска в университетските Ботанически градини в София и в Балчик.

Експозицията представя в естествена среда флорални елементи, с акцент върху красотата на женски фигури и форми. Мебели от хортензии, рози и лилиуми ще бъдат наредени до фотографски цветни пана.

Над 50 фотографии ще бъдат показани в свободните площи на градината край брега на морето часове след посрещането на Джулая.

Изложбата ще бъде открита днес, 1 юли, от 19.00 часа в Ботаническата градина в Балчик. В разгара на лятото цветната феерия ще бъде пренесена за кратко и до Южното Черноморие.

FLOWERS е идея на Симона Грошевска и LIFEGEOMETRY. Грошевска е на 25 години и живее в София. Изучавала е интериорен дизайн, артистични и психо-социални практики и педагогика в Лесотехническия Университет, Нов Български Университет и СУ „Климент Охридски”.

Споделя, че в работата си се вдъхновява от красотата във всичките й форми и проявления. Проектът FLOWERS включва първите самостоятелни цветни изложби на талантливата дизайнерка.

Слънчогледи, орхидеи, хвощови листа, амарилис, солидаго, кръгъл трън, нарязани и преплетени шайби от стъбла ще оживеят в цветни инсталации по време на официалното откриване на FLOWERS в Ботаническата градина в Балчик, а всеки от гостите ще получи специална картичка от вечерта, която ще може да засади. Само след десетина дни в саксията ще се появят зелените стръкчета на FLOWERS.

1 юли, Ботаническата градина, Балчик.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?