Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 20 - 26 август

Летен десерт с праскови

Към края винаги е най-сладко. Последната баня на плажа, последното парче диня, последната добре узряла...

Food преди 11 години

Към края винаги е най-сладко. Последната баня на плажа, последното парче диня, последната добре узряла праскова, която ухае на лято от купата с плодове. За да грабим с пълни шепи от лятото, защото и на него малко му остана, ще си направим неустоим десерт с плодовете на сезона, особено с един любим.

Необходими продукти (за 6 порции):
¼ чаена чаша масло
7 пресни праскови, обелени и нарязани на резенчета (около 7 чаени чаши нарязани праскови или около 1 ½ кг)
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици пресен лимонов сок
¼ чаена лъжичка канела
400-500 гр. замразено тесто за пай
хартия за печене
един разбит белтък
1 супена лъжица захар

Загрей предварително фурната на 200 градуса. В подходящ съд разтопи маслото на умерена температура. Добави прасковите, чаената чаша захар, брашното, лимоновия сок и канелата. Разбърквай периодично, докато заврят, след това намали огъня и остави прасковите да къкрят 7-8 минути, докато поомекнат.

Междувременно развий тестото за пай върху плоска повърхност. С помощта на формичка за рязане с диаметър около 9 см изрежи 12 кръгчета от него. В средата на всяко от тях направи 4 малки дупчици с тънка сламка. Нареди кръгчетата върху хартия за печене. Смеси белтъка с една супена лъжица вода и го намажи върху тестените кръгчета, след което ги поръси с 1 супена лъжица захар. Сложи ги да се опекат в предварително загрятата фурна за около 8-10 минути, докато започнат да добиват лек златист цвят.

Сложи по една от готовите бисквитки в 6 купички за пудинг. Напълни купичките с прасковената смес и гарнирай с останалите бисквитки.

 

More Food