Следва

Награда #8: Рамки за диоптрични очила - KWIAT

Пица с пресни домати, тиквички и пеперони

Домашно приготвената пица е едно от най-приятните неща на света. Особено ако е гарнирана с пресни, напоени...

Food преди 11 години

Сезонът е към края си, но наоколо все още се намират свежи градински домати и хрупкави тиквички.

Горното прави задължителен днешния кулинарен експеримент, в който няма нищо сложно, необичайно или завързано, просто е една уникално вкусна комбинация от вкусове и ухания, на която баш сега й е времето.

Както всички ще се съгласим, времето винаги е подходящо за пица, настроението - също.

Тестото приготвяме по рецепта, проста, стара и великолепна като Италия така: 2 чаени чаши пресято брашно, в кладенче - суха мая, объркваме, добавяме 3 супени лъжици зехтин, половин чаена чаша топла вода и лъжичка сол. Бъркаме до меко тесто и оставяме настрана за час.



След като е престояло нужното време, разстиламе тестото /ако ни се е получило добре, то е много меко и се тегли и дърпа лесно, което прави възможно разстилането му на много тънко/ в тавичка, и започваме приготовлението й отгоре. Конкретно при тази пица не слагаме доматен сос. Тя трябва да е по-хрупкава, а доматения сос би я омекотил.



Затова слагаме малко зехтин вместо сос.

Домашно приготвената пица е едно от най-приятните неща на света. Особено ако е гарнирана с пресни, напоени със слънце домати и тиквички, качествена моцарела, саламче пеперони и пресен босилек.



Продуктите, които приблизително ни трябват за около 8 парчета, колкото излизат от тестото по рецептата по-горе, са 1 пликче моцарела, 2 средни домата на кръгчета, половин средна тиквичка, нарязана, четвърт чаша пеперони, накъсан пресен босилек, зехтин.



В предварително загрята на 200 градуса фурна, слагаме тавичката, в която е тестото, предварително поръсено със зехтин, моцарела, доматите и тиквичките, и най-отгоре пеперонито. Слагаме да се пече за точно 15 минути. Изваждаме и ръсим с босилека.

Режем и сервираме.

Красота!
 

More Food