Следва

Джен се изруси драматично

Първият кадър на Гаспар Юлиел като Ив Сен Лоран

Продуцентската компания, която стои зад биографичния YSL проект 'Saint Laurent' пусна първия кадър на френския...

Movies & TV преди 11 години

Продуцентската компания, която стои зад биографичния YSL проект 'Saint Laurent' пусна първия кадър на френския актьор Гаспар Юлиел като иконичния дизайнер.

Заедно с интригуващата снимка бе оповестено, че актрисата Леа Сейду ще вземе участие във филма като Лулу де ла Фалез - близка приятелка и муза на Сен Лоран и автор на бижутата и аксесоарите в колекциите му /тя почина през 2011/. Режисьор на филма е Бертран Бонело, а емблематичният Пиер Берже - дългогодишния интимен и бизнес партньор на дизайнера - ще изиграе Джереми Рение.

Награждаваната за работата си дизайнерка на костюми Анаис Роман е ангажирана да изработи костюмите за филма, като й е дадено разрешение да използва всички дизайнерски работи на Ив Сен Лоран, вкл. тези от късните години, когато модната му къща е собственост на PPR.


Лулу де ла Фалез

Междувременно от снимки от конкурентната продукция - Yves Saint Laurent, която получи одобрението на Пиер Берже за реализацията си, за разлика от "Сен Лоран", става ясно, че актьорът Пиер Нини ще играе главната роля.

Слухове за битката между двете версии вървят отдавна, като вече дори се говори за съд, с основанието, че едната продукция е официална, имайки съгласието на Берже, за разлика от другата. Изтъква се предимството на одобрения филм, който ще може да ползва целия архив на дизайнера, от скици и декори, освен от дрехи, който е притежание на Берже. От компанията собственик на модната къща запазват неутрално мълчание за момента.



Докато филмът на Джалил Леспер, режисьор на Yves Saint Laurent, фокусира вниманието върху романтичната връзка на Пиер Берже и Ив Сен Лоран, Saint Laurent си поставя задачата да акцентира върху създаването на изключителната модна къща на дизайнера и силните 60 и 70 години на миналия век, когато брандът се превръща в най-важното присъствие в света на модата.


Ив Сен Лоран с една от музите си - актрисата Катрин Деньов

И двете заглавия започват снимки през лятото.
 

More Movies & TV