Следва

Гримът Color Blocking

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Свежото пролетно настроение е добър приятел на красивия грим, или обратното. При всички случай си отиват като...

Beauty News преди 11 години

Гримът Color Blocking

Свежото пролетно настроение е добър приятел на красивия грим, или обратното. При всички случай си отиват като две капки вода, а превъзходната грим сесия във френското списание Mixt(e) Magazine с модела Емили Бейкер в главната роля само го доказва.

Темата на фотосесията е модерният напоследък маниер на гримиране сolor blocking — съчетание на ярки, контрастни цветове в една композиция. В Mixt(e) Magazine сесията се нарича On The Bright Side, и в съответствие с нея художникът-визажист Аями Нишимура украсява лицето на модела с грим в такъв стил, съчетавайки на различните снимки тревно зелено и розово, жълто и синьо, оранжево и небесно синьо.

Композицията е допълнена с не по-малко ярки от впечатляващия грим фон и детайли — разноцветни полупрозрачни плоскости, ярки украшения, маникюр и дрехи на модела. 



Ярко, красиво, театрално, изкуство.

Виж всички кадри тук>>

Гуинет Пoлтроу за Max Factor



Още през септември бе съобщено, че Гуинет Полтроу става лице на козметичния бранд Max Factor. А миналата седмица се появиха и първите кадри, резултат на това сътрудничество - рекламните снимки на новото червило Max Factor Colour Elixir Lipstick.

Задачата на визажиста Мел Артер е била да създаде образ на преуспяваща, уверена в себе си жена, която е наясно с тенденциите в грима и отдава предпочитание на наситените цветове. "Гуинет има натурална красота, но стилът й позволява кардинални промени с външността, в случая - по холивудски силен и атрактивен грим" - казва майсторът на грима.



Актрисата носи силния и уверен червен нюанс Ruby Tuesday, който великолепно подчертава белотата на кожата й и хладния светъл оттенък на косата.

Flora 1966 - нова версия на разкошния Flora by Gucci



Появи се новата пролетна версия на прекрасния оригинален аромат на Gucci - Flora, чието първо издание бе датирано с 2009 година. Парфюмът тогава завладя хиляди от нас с елегантната и незабравима комбинация от хиляди наситени цветове. 

Сега, през април 2013, марката представя новата креация на аромата — Flora 1966, посветен на прочутия принт "Флора", изобретен от дизайнера през 1966 година и любим на актрисата Грейс Кели. По думите на Фрида Джанини, характера на новия аромат наистина има много голям, свързан с миналото на великия бранд, заряд: "1966 година е важна дата в историята на нашия бранд. С нея бележим раждането на бележития рисунък Flora, а новият аромат с неговия мек характер ще помогне на всяка жена да се почуства като истинска икона на стила."

Парфюмът Flora 1966 има цветно-шипрова композиция, в която се съчетават нотки на черен пипер, бергамот, роза, пачули, ветивер и мускус. Ароматът се предлага в правоъгълен черен флакон и в красива кутия, украсена с едноименната рисунка.

Даян Крюгер е новото лице на Chanel Beauty



Даян Крюгер бе посочена миналата седмица като новото рекламно лице на Chanel Beauty. 36-годишната актриса е прекрасен избор, за което свидетелства и широкото одобрение на новината в специализираните издания по цял свят. Да не говорим, че сякаш отдавна беше време това да се случи - Даян е сред любимките на творческия гуру на модната къща Карл Лагерфелд; звездата винаги е на първи ред на ревютата на Chanel и неведнъж е канена за рекламни снимки за фирмата. Припомняме, че в далечната 1996 година тя рекламираше аромата Chanel Allure, а през 2007 - чантите на Chanel.

И независимо че в последните години Крюгер активно прокламираше продукцията на L'Oréal, а за свой любим дизайнер посочваше Марк Джейкъбс, сътрудничеството й с Chanel отново ще донесе прекрасни резултати, на които ще се насладят както актрисата, така и легендарната къща, а и всички ние в чисто визуално отношение.

Ема Уотсън за Lancome



Още одно бюти сътрудничество бе оповестено през изминалата седмица. Актрисата Ема Уотсън не за първи път, но в продължение на досегашните си договорки, продължава да си сътрудничи с козметичния гигант Lancome. През летния сезон тя ще представи обновената линия грим Rouge in Love, в която ще видим силно наситена палитра за много смели момичета.









На рекламните снимки с Ема основен цвят е червеният, заедно с неговите оттенъци фуксия и корал. Тези са и основните тонове в грим колекцията - блясъци за устни, червила и лакове - всички в розови и червени нюанси, от нежно пастелни до много ярки, точно каквито ги обичаме.

В предложенията на френската фирма много ни харесва съчетанието на няколко различни нюанса в една визия - тук визажистите на Lancomе предлагат например розови устни и червени нокти заедно. А това е страшно красиво, и Ема е перфектната илюстрация за това.
 

More Beauty News