Следва

Love to quote: 5 зареждащи цитата за по-богата седмица

Бързо гурме решение - Сандвич с пилешко и зеленчуци

Динамиката вдига адреналина на макс, а енергията за живот, дейността на мозъка и изобщо - цялото настроение, се покачват рязко...

Food преди 10 години

Често се оплакваме, че времето не стига, но рядко си признаваме, че така ни харесва. Динамиката вдига адреналина на макс, а енергията за живот, дейността на мозъка и изобщо - цялото настроение, се покачват рязко и качествено. 

А когато трябва да мислим бързо, имаме и чудесното интелигентно решение за обяда или вечерята - сандвич. С пилешко. В хрупката франзела, с малко песто, свежа краставица и домат и прясно листо от айсберг, например.

За всичко това ни трябва:
1 франзела
4 пилешки бон филета
1/2 краставица
1 домат
4 листа айсберг или прясна рукола
сол
песто с босилек и чесън за намазване - по желание

Пилешките филета се изпичат във фурна на грил до готовност. През това време франзелата се разполовява по дължина, а полсе и на широчина. Получените два сандвича се пълнят с листа от салата айсберг, нарязани на кубчета краставици и домати и пилешкото филе. Сандвичите се посоляват на вкус и се поднасят веднага.

Сандвичите могат да станат още по-вкусни, ако хлебчетата предварително се изпекат във фурна или тостер с малко сирене моцарела между тях.
 

More Food