Следва

Декорирано от сърце - С коледни лампички от ИКЕА

Пълнозърнестият хляб и защо го наричаме Съкровище!

За да задоволи различните предпочитания на своите клиенти, „Вита" представя на пазара две отделни серии...

Health преди 10 години

"Никой не е по-голям от хляба!" – тази стара народна поговорка красноречиво представя ключовата роля, която хлябът има в живота на българина. Не случайно посрещаме своите гости с хляб и сол, а на трапезата никога не се сяда без драгоценния комат хляб. Но когато става дума за хляб, винаги се появява и въпросът - как всъщност да изберем най-подходящия сред многото различни варианти, които ни предлагат в магазина?

Силата на хляба е в зърното, но не кое да е, а цялото зърно. В него се крият всички естествени фибри, витамини, минерали и полезни вещества, които дават незаменима енергия и здрав тонус на нашия организъм! Това е и една от причините, поради които от незапомнени времена хората възпяват хляба и той е постоянен спътник през целия жизнен път на човека, поставен в центъра на трапезата - в радост и скръб, от раждането до смъртта, в делник и празник.



Динамичното ежедневие, включващо многобройните ни роли като професионалисти в своята област, добри домакини, отдадени майки и предани съпруги ни кара да подценяваме значението на храната като важна част от пълноценната грижа за тялото, тонуса и настроението. Препускаме от една среща в друга, ядем на крак, пропускаме хранене, избираме продукти, които са чудодейно готови „за по-малко от минута“ без дори да се замисляме за последствията върху здравето ни. Рано или късно обаче този забързан ритъм на живот ни застига и започва да дава своите неприятни отражения. Затова сега повече от всякога се нуждаем от цялата сила, заключена в естественото пшенично зърно, даряващо хляба с необходимите хранителни вещества, спомагащи за поддържането на добра физическа форма и готовност да се справим с предизвикателствата на съвременния живот.

Но ако все още се питате с какво пълнозърнестият хляб превъзхожда приготвения от бяло фино брашно обикновен бял хляб, то ето верния отговор…

За разлика от белия хляб, в който се използват обичайните бели рафинирани брашна, носещият определението „пълнозърнест“ хляб използва всички части на зърното, като нищо не е загубено в процеса на смилане на брашното.

Пълнозърнестият хляб има много по-ниска калоричност, което го прави перфектен за нашата диета. Особено подходящ за отслабващи и диабетици, той има свойството да забавя усвояването на приетата с храната глюкоза, като по този начин предотвратява рязкото повишаване на кръвната захар след хранене и подобрява храносмилането. Оптималното съдържание на витамини и минерали го превръща в предпочитана храна преди или след фитнес тренировката.



Приемът на пълнозърнест хляб като сутрешна закуска или по-късен брънч, осигурява енергиен заряд за целия ни ден, а и не трябва да забравяме, че целите зърна са един чудесен мозъчен стимулатор, който ще накара ума ни да се събуди още от сутринта.

И не само това - консумирането на пълнозърнест хляб повишава настроението, благодарение на високото съдържание на витамин В и триптофана, с помощта на които организмът получава голямо количество серотонин, известен още като хормона на щастието.

Всички тези изключителни качества правят пълнозърнестият хляб синоним на пълноценност, както в начина на хранене, така и в начина на живот. Единствено пълнозърнестите храни ни предоставят природната силата на цялото зърно с всичките му ценни компоненти – естествени фибри, витамини, микроелементи, минерали, антиоксиданти. Затова и ги наричаме Съкровище!

Вдъхновени от философията за един истински здравословен и пълноценен живот, специалистите от фирмата-производител на изключителните хлебчета „Вита“ създават пълнозърнест хляб, който е не само вкусен, но и изключително полезен.



Всъщност, с желанието да задоволи и надмине очакванията на своите клиенти, „Вита" представя на пазара две отделни серии пълнозърнест хляб. Кои са те?



Първата -  „Вита Баланс", съчетава в себе си всички полезни качества на цялото зърно с невероятния си вкус, мекота и разнообразие. Хлябът е направен от 60% пълнозърнесто брашно, което се мели в традиционна каменна мелница. Имаме възможността да избираме между три различни вкуса – пшеничен пълнозърнест, ръжен пълнозърнест и многозърнест пълнозърнест.



Диетичният хляб от серията „Вита Силует" пък е 100% пълнозърнест, без каквито и да било примеси на бяло брашно. Като верен съюзник в поддържането на красива фигура, „Вита Силует“ ни помага да направим диетичното хранене не само ефективно, но полезно за здравето и приятно за вкуса. Седемте разновидности включват – класик; с пшеничен зародиш; с кълнове; с 6 зърна; ръжен; лимец; орехи,тиквено и ленено семе. Специфичното за тази серия е, че хлебчетата от нея с с високо съдържание на ценните влакнини. Влакнините са особено полезни, защото почистват и успокояват стомаха, както и създават чувство за ситост и така намаляват глада. Освен това, фибрите успокояват дебелото черво, намаляват риска от болести на храносмилателния тракт и от ракови заболявания. Особено важен е фактът, че тези "чистачи" понижават нивото на „лошия“ холестерол и триглицеридите, както и намаляват резистентността на клетките към инсулин. Фибрите пазят организма от „пикове“ на кръвната захар и не ни позволяват да изпитваме „вълчи глад“ - особено важни са за хора с диабет. Влакнините са също богати на витамини, минерали, антиоксиданти и прочистват организма от токсините. Не на последно място, фибрите възпрепятстват усвояването на мазнини, затова те са неразделна част от всяка ползотворна диета.

Изключителни продукти, които препоръчваме от все сърце!
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.