Следва

Албена Денкова влиза в Dancing Stars на 1 април

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 17 - 23 март

На 21-ви март, най-популярният македонски хип-хоп изпълнител Слаткаристика, ще пристигне за първия си самостоятелен концерт в Sofia Live Club от 23:00 ч...

Events преди 10 години

Македонската хип-хоп сензация Слаткаристика с концерт в София

Кога: 21 март, 23:00 часа
Къде:  SOFIA LIVE CLUB

На 21-ви март, най-популярният македонски хип-хоп изпълнител Слаткаристика, ще пристигне за първия си самостоятелен концерт в Sofia Live Club от 23:00 ч. Родните хип-хоп любимци The Top Stoppers ще подгреят сцената.

Зад името Слаткаристика стои македонеца Марко Маринковик, който се занимава с музика от 12 годишен. Провокиран от бедния начин на живот и бунтовническия си дух, още на 14 години Марко сформира хип-хоп групата "Единствена Опција", в която чрез текстовете на песните започва да изразява чувствата и преживяванията си. Години по-късно създава и македонския хип-хоп клан "Токсикологија".

През май 2009 г., Слаткаристика подписва договор с музикалната компания „Јованов Рекордс” и реализира първия си самостоятелен албум - "Слаткаристика Будало", който е разпродаден само за 48 часа и прави истинска хип-хоп революция в Македония.

Веднага след концерта си в Sofia Live Club, Слаткаристика, The Top Stoppers и всички фенове ще могат да продължат със забавлението в бар Jazzmatazz, където ще се състои официалното афтър парти на събитието.

Билети: Предварителната продажба е само в мрежата на Eventim на цена от 15 лева.



Асен и Милена Груп – етно музика

Кога: 19 март, 18:30 часа
Къде: Студио 5

"Asen&Milena Group преоткриват българският фолклор като го съчетават деликатно с класическа музика, джаз и южноамерикански ритми. Съвременните им интерпретации са посрещнати с въодушевление на участията им в международни фестивали, както и на концертите в България, Сърбия, Люксембург, Белгия и Франция.

„Милена Караджова (вокал) и Асен Маринов (китара) имат специалния талант, когато са на сцената, да ни пренесат в друго време, друго пространство, друго състояние на духа. Техните български народни песни, изпълнени с нежния глас на Милена и с ренесансовите нотки на китарата на Асен, са омайващи и мили.

Или сме в двора на къщата на баба, или някъде в планината, високо – но там, където спомените и мечтите са истински, въздухът е чист и опиянява, а просторът – да, той е необозрим”, казва за тях Св. Николов, "Джаз ФМ" Радио?" Асен и Милена превръщат музиката си в убежище за емоционални прозрения за щастието, сладостта, умиротворението, близостта и традицията..."

Вход: 10 лева. 



Atseh ethno - Балканска рапсодия

Кога: 20 март, 22:30 часа
Къде:  СТУДИО 5

Атешан Йосеинов ще ви завихри с експирементаторския си дух, комбинирайки балкански ритми с jazz, fusion и класическа музика. Виртуозният китарист, който участва в множество проекти с Иво Папазов, Милчо Левиев, Теодоси Спасов, Стоян Янкулов – Стунджи и още много именити музиканти, сега ще ни поднесе „Огнено етно”, както казва самият Атеш, чието име, в превод е именно – „огън”.

„Интересно е да се добави, че не само музиката, която изпълняваме е компилация от етно вълни, но и самите ние – музикантите сме такива.”, допълва още лидерът на бандата.

По време на концерта си „Балканска рапсодия”, Atesh Ethno ще ви развихрят с най-игривите ритми. Неусетно ще преминат от балкански шлагери, в унгарски мотиви, руско-цигански романси, европейски Gypsy Jazz, Django Rei и ще завършат с обичания от всички фламенко стил. Всичко това, поднесено с „още по-свеж аранжимент и звучене”, открехва завесата Атешкан.

Вход:
10 лева 




Юлиян Табаков - между театъра, киното и илюстрациите

Кога: 18 - 28 март, откриване 14:00 часа
Къде:  Галерията на Национално приложно училище „Свети Лука”

В галерията на Националното училище по приложни изкуства „Свети Лука”, известният сценограф Юлиан Табаков ще представи творбите си. На изложбата ще бъдат представени над тридесет костюма, изработени по негов проект за спектакли в Народен театър „Иван Вазов”, „Театър 199”, „Столичен куклен театър”, UPPSALASTADS Teatеr и SCENKONST BOLAGET Teatеr- Швеция. След края на изложбата, част от костюмите ще заминат за чешката столица и ще бъдат подредени в галерията на Българарския културен център в Прага за Нощта на музеите.

Към изложбата ще бъдат изложени и негови илюстрации, към скоро излязлата от печат книга „Детска стая”.

Юлиян Табаков е завършил Nационалното приложното училище „Свети Лука” град София със специалност - Детски играчки. Следва в Националната художествена академия София, със специалност Сценография. През 2011г. получава Отличие “Златен Век” за принос в развитието на Българската Култура, а през 2013г. Награда „Аскеер 2013”
за сценография и костюми в спектакъла „Идиот” по Достоевски.



Metal All Stars шоу на Loud Festival 2014

Кога: 23 март, 20:00 часа
Къде: Арена Армеец 

Четиринайсет от най-великите имена от съвремнната метъл сцена - уникални музиканти, легендарни гласове, фронтмени на велики банди, музикални величия номинирани за Грами и най-вече идоли на милиони по света - се “изсипват” в София в най-невероятното и актуално в момента световно хеви метъл шоу Metal All Stars!

Големите звезди на метъла пристигат в София на 23-ти март 2014 г. в зала “Арена Армеец” в рамките на Loud Festival 2014. Иконите, сътворили едни от най-големите класики в метъла, подкрепени от едни от най-виртуозните и прецизни музиканти в света – ще свирят заедно на една сцена в София.

Билети: от 45 до 70 лева, като  първите 100 билета, независимо от коя ценова категория са, ще бъдат с отстъпка - 10%!



През седмицата ще видим ОЩЕ

Кино:
Безумна любов
Донжуановците
Жиголо на средна възраст

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.