Следва

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2014

Третата книга за Бриджет Джоунс излиза на български

Всички помним онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на 

Books преди 9 години

Трета книга от сензационната поредица за щурата, вечна и неподражаема Бриджет Джоунс излиза на български на 26 май от издателство „Колобри”, преводът е на Надя Баева.

Всички помним онази объркана млада жена на границата между две хилядолетия, от една страна подвластна на модела, който й налагат медиите и обществото, а иначе обладана от простичкия женски копнеж да се омъжи и да създаде семейство. С историите за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг освежи популярната чиклит литература, зареждайки я с бомбастичен хумор и самоирония.



Първият роман от поредицата, „Дневникът на Бриджет Джоунс“, бе публикуван през 1996 г. и светкавично се превърна в световен бестселър. Три години по-късно се появи продължението,„Бриджет Джоунс на ръба на разума“, което затвърди триумфа на Филдинг. От двата романа са продадени общо над 15 милиона екземпляра в 40 страни. Книгите са успешно филмирани - в образа на Бриджит се превъплъти Рене Зелуегър, партнират й Хю Грант и Колин Фърт.



"Бриджит Джоунс: Луда по онова момче“ е издадена на 15 октомври 2013 г. Действието се развива в съвременен Лондон, Бриджет вече е в „зряла“ възраст, все още си води дневник, но сега е обсебена от изявите си в социалните медии. Очаква се екранизацията на романа, а междувременно Хелън Филдинг влиза в ролята на продуцент на мюзикъл за живота на своята непоправима героиня!
 

More Books